Quantcast
Γιατί αργεί η έκδοση σύνταξης; - Ο ΕΦΚΑ θα... εξηγεί μέσω Skype - enikonomia.gr
share

Γιατί αργεί η έκδοση σύνταξης; – Ο ΕΦΚΑ θα… εξηγεί μέσω Skype

δημοσιεύτηκε:

Για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το νέο σύστημα έκδοσης σύνταξης μέσω Skype μίλησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΚΑΙ.  «Στον καθένα που θα κάνει αίτημα για τη σύνταξή του, ο ΕΦΚΑ θα του στέλνει ένα email και έναν λογαριασμό Skype του εισηγητή που έχει χρεωθεί να του βγάλει τη σύνταξη. Εάν βλέπει ότι καθυστερεί, μπορεί ή ο εισηγητής να του στείλει μήνυμα «παρακαλώ πολύ, επικοινωνήστε μαζί μας γιατί λείπει αυτό το χαρτί» ή ο ασφαλισμένος να του πει «σας παρακαλώ πολύ θέλω να μου εξηγήσετε γιατί δεν έχει βγει ακόμα η σύνταξή μου ενώ έχουν περάσει π.χ. 2 μήνες».

«Για να δώσουμε στον συμπολίτη μας τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στο σύστημα, θα βλέπει τον εισηγητή στην οθόνη. Θα λέει ο εισηγητής στον υποψήφιο συνταξιούχο δεν σου έχω βγάλει ακόμα τη σύνταξη διότι μου λείπει για παράδειγμα το χαρτί από το ΙΚΑ, το χαρτί από τον ΟΓΑ  κλπ» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε σε πόσους υποψήφιους συνταξιούχους θα απαντάει ο εισηγητής. «Δεν θα είναι όλες προβληματικές οι συντάξεις. Οι περισσότερες συντάξεις βγαίνουν στον μήνα» απάντησε και επεσήμανε πως το μέτρο αυτό τίθεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία. «Θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε από τη ΔΕΘ και μετά. Θα το κάνω επίδειξη στο περίπτερο στο  υπουργείο Εργασίας  στη ΔΕΘ και θα δουλέψει την ακριβώς επόμενη ημέρα» είπε και ανέφερε πως το υπουργείο δούλευε όλο το καλοκαίρι για το σύστημα αυτό.

“Στόχος οι συντάξεις να βγαίνουν όλες στον έναν μήνα”

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε την ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία της έκδοσης των συντάξεων. «Στόχος μας είναι οι συντάξεις να βγαίνουν όλες στον έναν μήνα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Ο στόχος είναι να πάμε τις εκκρεμείς συντάξεις στο μηδέν. Τώρα δεν είμαστε στο μηδέν, είμαστε γύρω στις 30.000 εκκρεμείς συντάξεις. O στόχος είναι να πάμε στο τέλος του χρόνου  γύρω στις 25.000 και να προχωράμε τον επόμενο χρόνο με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τα κάτω» είπε ο υπουργός.

Και ρωτήθηκε μεταξύ άλλων εάν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους έχοντες  ένσημα 1/93 ισχύουν και θα ισχύουν. «Θα ισχύουν » απάντησε. 

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΣΚΑΙ:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.