Quantcast
Γιατί μπαίνουν λογιστές και δικηγόροι στην έκδοση των συντάξεων - Τι είπε ο Χατζηδάκης - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Γιατί μπαίνουν λογιστές και δικηγόροι στην έκδοση των συντάξεων – Τι είπε ο Χατζηδάκης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για το θέμα της απονομής των συντάξεων μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης στην ΕΡΤ1. Όπως είπε σχετικά με τους λογιστές και δικηγόρους που θα συμμετέχουν στη διαδικασία απονομής συντάξεων, “αυτοί έχουν μια γνώση, μπορούν να εκπαιδευτούν λίγο περισσότερο και μπορούν να συμβάλουν ώστε να ξεμπλέξουμε όλοι μαζί, κυρίως οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι από το βουνό των συντάξεων”. Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι αυτοί θα ελέγχονται εάν κάνουν σωστά τη δουλειά τους όπως το προβλέπει και ο νόμος.
Ο κ. Χατζηδάκης εξήγησε τους λόγους που προτιμήθηκε η συγκεκριμένη λύση και όχι να γίνουν μόνιμες προσλήψεις στον ΕΦΚΑ λέγοντας ότι “έχουμε ένα ειδικό θέμα. Δεν έχουμε θέμα να πάρουμε μονίμους υπαλλήλους για 20 και 30 χρόνια για να αντιμετωπίσουμε ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τώρα. Και μετά τι θα τους κάνουμε;”. Όπως είπε, “σήμερα θα βγει μια ανακοίνωση για την εκπαίδευση των ανθρώπων που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία απονομής συντάξεων. “Προσλαμβάνουμε με συμβάσεις έργου 100 νέους οικονομολόγους για να βοηθήσουν στην επιτάχυνση έκδοσης των συντάξεων”, σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε “από δίπλα για να πάμε πιο γρήγορα, παίρνουμε ανθρώπους οι οποίοι ξέρουν τη δουλειά και τη μαθαίνουν με εκπαίδευση. Σήμερα θα βγει και η σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ που λέει ότι ξεκινά η εκπαίδευση τους, τους καλούμε να υποβάλουν τις προτάσεις προκειμένου να έρθουν και αυτοί να μας βοηθήσουν με τις γνώσεις τους για να βγουν οι συντάξεις. Βγάζουν τις αποφάσεις, τις υποβάλουν στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και εάν δεν απαντήσουν οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μέσα σε έναν μήνα τότε θεωρείται ότι έχει βγει η σύνταξη, ότι η απόφαση είναι έγκυρη απόφαση, ισχύς κρατικής σφραγίδας”.
Τον Οκτώβρη αλλάζει η εικόνα του e-ΕΦΚΑ
Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στον “νέο ΕΦΚΑ” λέγοντας ότι με πέντε κινήσεις που κάνουμε αναμένεται να αλλάξει η εικόνα του e-ΕΦΚΑ μέχρι τον Οκτώβρη. Αυτό θα γίνει με την Υπηρεσία e-ΕΦΚΑ με βιντεοκλήσεις, την εξυπηρέτηση μέσω ΚΕΠ, τις ψηφιακές συναλλαγές, τα ηλεκτρονικά ραντεβού και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ .
” Σε τρεις μήνες από τώρα θα υπάρχει στο επίπεδο της εξυπηρέτησης μια πολύ διαφορετική εικόνα για τον ΕΦΚΑ. Μπορεί να μην είναι παράδεισος αλλά δεν θα είναι κόλαση πάντως. Διότι σήμερα πρέπει να παραδεχτούμε ότι εδώ και πολλά χρόνια στο επίπεδο της εξυπηρέτησης λόγω ελλείψεως υποδομών, προβληματικού οργανογράμματος, εν πάση περιπτώσει γραφειοκρατικών διαδικασιών και ούτω καθ’ εξής τα πράγματα δεν είναι καλά και βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι υπάλληλοι οι οποίοι από την πλευρά τους δεν συντελούν προς αυτή την κατεύθυνση. Γι’ αυτό έχω στείλει και ορισμένους στο πειθαρχικό για περιπτώσεις ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών”.
Για το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ
Εν συνεχεία προανήγγειλε ότι σε μερικές ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ .” Πάμε να κάνουμε ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλο το υπουργείο. Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή ,τουλάχιστον κάποιες βασικές λειτουργίες του . Μέχρι τον Σεπτέμβρη θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη και νομίζω ότι και αυτό από την πλευρά του θα αλλάξει τα πράγματα πάρα πολύ διότι το τηλεφωνικό κέντρο βοηθάει απευθείας και τους ηλικιωμένους” .





Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό


Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων. Όπως είπε ” Θα δούμε πώς θα προχωρήσει αυτή η διάταξη… και στη συνέχεια θα επανατοποθετηθούμε” ενώ πρόσθεσε ότι “είναι ένα βήμα” . ” Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Είναι καινούριο πεδίο και βλέπουμε πώς θα λειτουργήσει ” τόνισε .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.