Quantcast
Hexicon Power: Γιατί πρέπει να ξεκινήσει η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα - enikonomia.gr
share

Hexicon Power: Γιατί πρέπει να ξεκινήσει η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες για τα μεγάλα πλεονεκτήματα των θαλάσσιων αιολικών πάρκων  επεσήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power, Μικέλης Χατζηγάκης μιλώντας σε ημερίδα για την κλιματική αλλαγή που οργανώθηκε από την σχολή διπλωματίας Fletcher του πανεπιστήμιου Tufts της Βοστώνης

«Η Ελλάδα έχει μια μοναδική ευκαιρία να γίνει το κέντρο των υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου δημιουργώντας υπεράξια στην Ελληνική οικονομία, χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και συνεισφέροντας στην παραγωγή καθαρής ενέργειας» τόνισε ο κ. Χατζηγάκης.

Ο κ. Χατζηγάκης υπογράμμισε πως το στοίχημα για την Ελλάδα δεν είναι μόνο να δημιουργήσει πλωτά αιολικά πάρκα στις Ελληνικές θάλασσες μέχρι το 2030 αλλά να χτίσει και μια εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα που θα τονώσει την τοπική βιομηχανία και την οικονομία μας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power μίλησε και για τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο της ανάπτυξης και ωρίμανσης αυτών των έργων. «Τα πλωτά αιολικά είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα και για αυτό δεν πρέπει να την σπαταλήσουμε κάνοντας παρόμοια λάθη με αυτά του παρελθόντος. Για παράδειγμα, θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στις τοπικές κοινωνίες και να τους εξηγήσουμε (κράτος, εταιρίες, φορείς) τι μπορούμε να πετύχουμε εάν τα καταφέρουμε. Να τους εξηγήσουμε ότι οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν σημαντικό οικονομικό όφελος όταν κερδηθεί το στοίχημα των υπεράκτιων αιολικών και να γίνουν συμμέτοχοι στα έργα αυτά. Και η προσέγγιση με τις τοπικές κοινωνίες πρέπει να γίνει τώρα όχι όταν έρθει η ώρα των διαγωνισμών» τόνισε ο κ. Χατζηγάκης.

 

Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hexicon Power είπε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στο κομμάτι της μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά ακόμα είμαστε πίσω στο κομμάτι της προσαρμογής (adaptation) από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. «Είναι πλέον σαφές πως οι πλημμύρες (όπως φάνηκε από τον Ιανό και τον Ντάνιελ), οι μεγάλες πυρκαγιές όπως αυτή της Εύβοιας, η λειψυδρία και μια σειρά από φαινόμενα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή δεν θα τα βιώνουμε μια φορά τα 100 χρόνια αλλά, δυστυχώς, σε τακτικά διαστήματα και για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστούμε το συντομότερο δυνατόν» υπογράμμισε ο κ. Χατζηγάκης.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.