Quantcast
ΗΠΑ: Μετά την Ελβετία θα κτυπήσουν το τραπεζικό απόρρητο και σε άλλες χώρες - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Μετά την Ελβετία θα κτυπήσουν το τραπεζικό απόρρητο και σε άλλες χώρες

δημοσιεύτηκε:

Μετά τις ελβετικές τράπεζες, τις οποίες ανάγκασαν να αποκαλύψουν όλα τα ονόματα των φοροφυγάδων Αμερικανών πελατών τους, οι Αρχές των ΗΠΑ θα κυνηγήσουν τώρα και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άλλων φορολογικών παραδείσων, όπως της Σιγκαπούρης για να σπάσουν το τραπεζικό απόρρητό τους.

Το Bloomberg αναφέρει ότι 41 ελβετικές τράπεζες, που ήταν κάποτε προπύργια του τραπεζικού απορρήτου, υπέγραψαν φέτος συμφωνίες με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο απαίτησε να αποκαλύψουν τα κόλπα που χρησιμοποιούσαν για να βοηθήσουν τους πελάτες τους να κρύψουν τα χρήματά τους, κατονομάζοντας τραπεζίτες και ενδιάμεσους που τους διευκόλυναν και αναφέροντας με λεπτομέρειες τις ροές αφορολόγητου χρήματος.

Η ροή των πληροφοριών αυτών αποτελεί τώρα προηγούμενο για τους Αμερικανούς ανακριτές, ώστε να προσπαθήσουν να οδηγηθούν σε νέες υποθέσεις εναντίον προσώπων και ιδρυμάτων σε άλλες χώρες. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Σιγκαπούρης και του Ισραήλ αποτελούν πιθανούς στόχους, σύμφωνα με δικηγόρους και εισαγγελείς.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.