Quantcast
ICAP: Μειώθηκαν οι πτωχεύσεις στην Ελλάδα το 2015 - enikonomia.gr
share

ICAP: Μειώθηκαν οι πτωχεύσεις στην Ελλάδα το 2015

δημοσιεύτηκε:

Μειώθηκαν πτωχεύσεις στην Ελλάδα το 2015 σύμφωνα με στοιχεία της ICAP.

Συνολικά σημειώθηκαν 189 πτωχεύσεις έναντι 330 το 2014, εμφανίζοντας υποχώρηση κατά 42,7%.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της ICAP Group, μέλος της FEBIS (Federation of Business Information Services), για τις πτωχεύσεις εταιρειών στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Τα στοιχεία αυτά καθώς και τα αντίστοιχα στοιχεία άλλων χωρών συγκέντρωσαν, ανέλυσαν και μελέτησαν για κάθε χώρα οι εταιρείες-μέλη της FEBIS, όπως η ICAP Group για την Ελλάδα, ενώ η τελική επιμέλεια έγινε από την CREDITREFORM (Γερμανία). Όλα τα στοιχεία περιλαμβάνονται στη ετήσια μελέτη “Corporate insolvencies in Europe 2015/16”.

Παρόλο που πλέον η οικονομία της Ευρώπης επανήλθε σε τροχιά ανάκαμψης, το περασμένο διάστημα μόνο ήρεμο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Μαρτίου, το δημοψήφισμα του Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με το BREXIT αλλά και η τεράστια εισροή πολεμικών προσφύγων, έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα τόσο τη Βόρεια όσο και τη Νότια Ευρώπη. Αυτό το περιβάλλον ενισχύει την αβεβαιότητα όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις, αλλά σε γενικές γραμμές η οικονομία της Ευρώπης την περσινή χρονιά εμφάνισε σταθερή ανοδική τάση, επιτρέποντας έτσι στις χώρες με οικονομικές δυσκολίες να ανασάνουν.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.