Quantcast
ΗΛΕΚΤΡΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων - enikonomia.gr
share

ΗΛΕΚΤΡΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ». Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  «το πληροφοριακό σύστημα για την υποδοχή των αιτήσεων του προγράμματος για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος του δημόσιου τομέα δηλαδή το «ΗΛΕΚΤΡΑ», παραμένει ανοιχτό για την υποβολή νέων αιτήσεων ένταξης έως και τις 31 Ιουλίου 2023. Επίκειται τροποποίηση της ΚΥΑ του προγράμματος για την εν λόγω παράταση».

ΗΛΕΚΤΡΑ: Οι πληροφορίες για το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων του δημοσίου τομέα και  χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέσω επενδυτικού δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Παράλληλα επισημαίνεται πως το «ΗΛΕΚΤΡΑ»  στοχεύει στην ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων τουλάχιστον έως την ενεργειακή κλάση Β, με παράλληλη εξοικονόμηση της ετήσιας πρωτογενούς ενέργειας που απαιτείται για τις ανάγκες των τεχνικών συστημάτων που εξυπηρετούν το κτίριο και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τουλάχιστον κατά 30% για κάθε κτίριο.

Οι παρεμβάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν αφορούν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης, ψύξης και αερισμού, συστήματα φωτισμού χώρων, συστήματα αυτοματισμού, συστήματα παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατάσταση σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.