Quantcast
Ηλεκτροκίνηση: Έρχεται νέο πρόγραμμα "Κινούμαι Ηλεκτρικά" - Ποιοι θα πληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα και τι εξετάζεται για τα ταξί - enikonomia.gr
share

Ηλεκτροκίνηση: Έρχεται νέο πρόγραμμα “Κινούμαι Ηλεκτρικά” – Ποιοι θα πληρωθούν μέχρι τέλος του μήνα και τι εξετάζεται για τα ταξί

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται το πρόγραμμα ” Kινούμαι Ηλεκτρικά 3″. Όπως ανακοίνωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας «θα υπάρξει ” Kινούμαι ηλεκτρικά 3″και σε αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουμε».

«Θα δούμε πρώτα όμως πώς θα αξιοποιήσουμε τους αδιάθετους πόρους του  “Κινούμαι ηλεκτρικά 2″ γιατί αυτό είναι από τους ρύπους, δηλαδή από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και θα προχωρήσουμε σε ένα καλύτερο πρόγραμμα βλέποντας τις ατέλειες των προηγούμενων δύο προγραμμάτων, ώστε να υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών εκταμίευσης πόρων προς τον πολίτη  που θέλει να χρησιμοποιήσει την ηλεκτροκίνηση». Στην συνέχεια ρωτήθηκε εάν θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το ” Kινούμαι ηλεκτρικά 3″. «Ούτως ή άλλως θα  υπάρξουν ανακοινώσεις » απάντησε και πρόσθεσε πως« αυτή τη στιγμή έχουμε 65 εκατ. ευρώ στο Κινούμαι ηλεκτρικά 2  φέτος θα πληρώσουμε 10 εκατ. ευρώ όσα είναι και ο προϋπολογισμός διαθέσιμος – θα προσπαθήσουμε όμως  για παραπάνω. Και σίγουρα θα  υπάρχει μια γέφυρα έτσι ώστε να καλύψουμε το ενδιαφέρον που υπάρχει ακόμη περισσότερο συμπατριωτών μας .Και επίσης  θα πάρουμε πόρους από κάπου αλλού  έτσι ώστε να μεταβιβάσουμε εκεί».

Κινούμαι ηλεκτρικά: Έρχεται νέα πληρωμή – Ποιους αφορά 

Μεταξύ άλλων μίλησε για τα 4 προγράμματα ηλεκτροκίνησης που “τρέχουν” αυτήν τη περίοδο. «Σήμερα που μιλάμε έχουμε 4 προγράμματα ηλεκτροκίνησης. Έχουμε το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2, έχουμε για τα ταξί , έχουμε το “Φορτίζω παντού” και έχουμε και το “e-Αστυπάλαια”. Για το πρώτο  πρόγραμμα ” Κινούμαι ηλεκτρικά ” πληρώθηκαν οι πολίτες την προηγουμένη εβδομάδα και θα πληρωθούν μέχρι το τέλος του μήνα άλλοι 900 συμπατριώτες μας .Θα πληρωθούν την επιδότηση η οποία είναι στο 30% της λιανικής τιμής μέχρι 8.000 ευρώ και για τα ποδήλατα μέχρι 800 ευρώ. Άρα περίπου 5.000 συμπατριώτες μας  θα έχουν πληρωθεί φέτος για την επιλογή που έχουν κάνει σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε μηχανάκι ή σε ποδήλατο» είπε.

Ηλεκτροκίνηση: Τι εξετάζεται για τα ταξί

Και ανέφερε πως δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους οδηγούς ταξί για να πάρουν ηλεκτρικό όχημα. «Στα ταξί δεν πηγαίνουμε πολύ καλά. Ο στόχος ήταν περίπου 2 χιλιάδες  ταξί να γίνουν ηλεκτρικά .Αυτή τη στιγμή θα πληρώσουμε το πρώτο ταξί τις επόμενες 2 εβδομάδες και οι αιτήσεις που έχουν γίνει και έχουν εγκριθεί  είναι περίπου 37. Συζητάμε με τα ταξί για να δούμε πώς θα βελτιώσουμε τα κίνητρα που είναι σημαντικά 22 χιλιάδες ευρώ  ανά ταξί .Γιατί στο κέντρο της Αθήνας το 35% της κίνησης γίνεται από τα ταξί. Άρα όταν λέμε ηλεκτροκίνηση  πρέπει οπωσδήποτε τα ταξί να συμμετάσχουν σε αυτό» επεσήμανε.

Στην ερώτηση εάν τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση θα είναι  θελκτικότερα είπε « θα καθίσουμε να το δούμε γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με τα κίνητρα αλλά έχει να κάνει με τα σημεία φόρτισης και με άλλα στοιχεία. Έχουμε το φορτίζω παντού. Το  φορτίζω παντού είναι να βάλουμε σημεία φόρτισης .4 χιλιάδες  σημεία φόρτισης θα υπάρχουν μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο πολίτης μπορεί να μπει σε site και να δει ακριβώς που είναι τα σημεία φόρτισης σήμερα .Στο e- Αστυπάλαια  υπάρχουν ήδη 100 ηλεκτρικά  αυτοκίνητα και η άσκηση προχωρά . »

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.