Quantcast
Καλάθι καταναλωτή: Πώς θα ξεχωρίζετε τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ - enikonomia.gr
share

Καλάθι καταναλωτή: Πώς θα ξεχωρίζετε τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ

δημοσιεύτηκε:

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για το «καλάθι της νοικοκυράς» που θα περιλαμβάνει 50 προϊόντα των σούπερ μάρκετ.

«Θα γίνει νομοθετική ρύθμιση αυτή την εβδομάδα στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα που θα δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Ανάπτυξης να προσδιορίζει τα είδη που θα μπουν στο συγκεκριμένο καλάθι. Θα ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Ακολουθεί συνάντηση αυτήν την εβδομάδα με τις βιομηχανίες. Είχαμε μια διαρκή επικοινωνία με την εφοδιαστική αλυσίδα» συμπλήρωσε και ανέφερε την κατάσταση που επικρατούσε εν μέσω πανδημίας στα ράφια των σούπερ μάρκετ άλλων χωρών.

«Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που δεν έλειψε τίποτα από τα ράφια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θυμάστε τι είχε συμβεί στην Γαλλία, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο που ποδοπατήθηκε κόσμος. Γιατί δεν έγινε αυτό στη χώρα μα ;  Γιατί είχαμε μια συνεχή επικοινωνία με την εφοδιαστική αλυσίδα και με τους παραγωγούς  και με τους βιομηχάνους και με τα σούπερ μάρκετ».

Πώς θα ενημερώνεται ο καταναλωτής

Επίσης μίλησε για τον τρόπο που θα λειτουργήσει το καλάθι αυτό.  Και για τα 50 προϊόντα θα είναι καθημερινά αναρτημένες οι τιμές τους στα σούπερ μάρκετ ενώ ο καταναλωτής θα μπορεί να ενημερώνεται και από την εφαρμογή e-καταναλωτής τόνισε.

«Καλάθι της νοικοκυράς»: Θα συμμετέχουν και τα μίνι μάρκετ;

Επίσης ρωτήθηκε εάν τα μίνι μάρκετ θα συμμετέχουν στο καλάθι . «Θα είναι αλυσίδες που θα έχουν τζίρο άνω των 70 εκατ. ευρώ… είναι πάνω από 15 αλυσίδες που έχουν χιλιάδες καταστήματα» απάντησε, και ξεκαθάρισε ότι  «το καλάθι θα είναι με προϊόντα σε χαμηλότερες τιμές. Δεν θα έχει τη  μαγιονέζα με τρούφα, ούτε είδη πολυτελείας ».

«Θα υπάρξει ειδική σήμανση και θα υπάρχουν και τιμές. Επομένως θα μπορείτε να το επιλέξετε σύμφωνα με τις επιθυμίες που έχετε .Τώρα εάν ένα προϊόν είναι λίγο πιο ακριβό από το άλλο αυτό μπορεί να συμβεί».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.