Quantcast
Πηλίδης: Γίνονται έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ και στο χονδρεμπόριο – Άδικη η κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη - enikonomia.gr
share

Πηλίδης: Γίνονται έλεγχοι στα σούπερ μάρκετ και στο χονδρεμπόριο – Άδικη η κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη

δημοσιεύτηκε:

Για το ηλεκτρονικό «καλάθι» του νοικοκυριού αλλά και για τους ελέγχους που γίνονται στα σούπερ μάρκετ και την αγορά μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Μικρομεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, Γιάννης Πηλίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status για τους ελέγχους και για την κριτική που δέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Πηλίδης επεσήμανε:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία γίνονται έλεγχοι και στα σούπερ μάρκετ και στο χονδρεμπόριο. Είναι μια άδικη κριτική αυτή που γίνεται στον υπουργό Ανάπτυξης, γιατί, πραγματικά, ελέγχους κάνει αρκετούς. Τώρα, αν μπορούσε να κάνει και περισσότερους… μπορούσε να κάνει και περισσότερους αλλά εντάξει, αλλά αυτό δεν τελειώνει ποτέ».

«Εφικτή η συγκράτηση τιμών»

Εφικτή χαρακτήρισε τη συγκράτηση τιμών σε βασικά είδη διαβίωσης για το καλάθι των νοικοκυριών ο κ. Πηλίδης.

Όπως εξήγησε, «η κάθε αλυσίδα καλείται να κάνει διαπραγμάτευση με τους προμηθευτές μέσα από τις κατηγορίες που έχουν συμφωνηθεί με το υπουργείο Ανάπτυξης και να επιλέξουν η κάθε μία διαφορετικά προϊόντα».

«Μπορούν να συμφωνήσουν με τον προμηθευτή ότι θα διατηρήσουν την τιμή για ένα χρονικό διάστημα σταθερή, δεν θα γίνει ανατίμηση», σημείωσε ο κ. Πηλίδης και πρόσθεσε:

«Εγώ την κρίνω προς τη θετική κατεύθυνση αυτήν την ενέργεια αν και έχει μια δυσκολία».

Ξεκαθάρισε ότι προφανώς μεταφέρεται η οικονομική πίεση στον προμηθευτή αναφέροντας παράλληλα πως «όλες οι αυξήσεις από τη βιομηχανία καθορίζονται».

Ο κ. Πηλίδης επισήμανε ότι «πάνω από 30 χρόνια έχει να σημειωθεί αυτό το μπαράζ των ανατιμήσεων τονίζοντας πως πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.