Quantcast
Καλάθι του Πάσχα: Από την Μεγάλη Εβδομάδα η εφαρμογή του - Δηλώσεις Σκρέκα για την πλατφόρμα e-katanalotis και για το fuel pass - enikonomia.gr
share

Καλάθι του Πάσχα: Από την Μεγάλη Εβδομάδα η εφαρμογή του – Δηλώσεις Σκρέκα για την πλατφόρμα e-katanalotis και για το fuel pass

δημοσιεύτηκε:

Για το καλάθι του Πάσχα αλλά και για το καλάθι του νονού μίλησε μεταξύ άλλων στο  MEGA ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. «Προφανώς θα είναι μέσα στο καλάθι του πασχαλινού τραπεζιού το αρνί και το κατσίκι. Και αυτό γιατί είναι το βασικό προϊόν που χρησιμοποιούμε στο πασχαλινό τραπέζι,  αλλά και όλα τα προϊόντα που ήταν πέρυσι, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στο MEGA.

«Από εκεί και πέρα, το σαρακοστιανό καλάθι θα διατηρηθεί μέχρι και το Μ. Σάββατο. Από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπει σε λειτουργία και το καλάθι το πασχαλινό», είπε ο  κ. Σκρέκας.  «Έχουμε μιλήσει με την αγορά ήδη και έχουμε ζητήσει οι τιμές στα αμνοερίφια να είναι ίδιες ή χαμηλότερες από την περσινή αντίστοιχη περίοδο. Αυτό το έχουμε ζητήσει. Θα το δούμε τελικά γιατί δεν πρέπει να προβλέπουμε και τις τιμές, καθώς είναι κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται και βάση του δικαίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά πιστεύω ότι θα έχουμε θετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν κάποια θεματάκια γιατί το Πάσχα των Καθολικών ήταν νωρίτερα, προηγήθηκε.’Εχουμε κάποιες ελλείψεις. Πουλήθηκαν προϊόντα στο εξωτερικό, δηλαδή είχαμε εξαγωγές», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 Το καλάθι του νονού

Επίσης ρωτήθηκε για το εάν θα εφαρμοστεί και φέτος το καλάθι του νονού. «Το καλάθι του νονού το συζητάμε με την αγορά. Βλέπουμε όμως ότι έχουμε μια αποκλιμάκωση στο σύνολο των προϊόντων παιχνιδιών και άλλων», απάντησε και μίλησε για την πλατφόρμα του e-katanaloti.

«Το επόμενο διάστημα θα ανακοινώσουμε μια σημαντική δράση για την ακρίβεια που θα βοηθήσει πραγματικά τα νοικοκυριά να προμηθεύονται τα προϊόντα σε φθηνότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ.  Και αυτό αφορά τον e-katanaloti»,  είπε και πρόσθεσε πως «όλα αυτά, δεν είναι μέτρα τα οποία έχουν το αποτέλεσμα αυτήν την στιγμή στην αγορά που εμείς θέλουμε να δούμε και θέλει να δει και ο καταναλωτής. Πρώτον πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο ακόμα, γιατί τώρα εφαρμόζονται και πάντα υπάρχει μια χρονοκαθυστέρηση. Και δεύτερον πρέπει να σας πω πώς και τα υπόλοιπα μέτρα κατά της ακρίβειας που έχουμε πάρει, δηλαδή η μείωση των αρχικών τιμών των προϊόντων, αλλά και το πλαφόν στο βρεφικό γάλα,  έχουν αποδώσει. Και το επόμενο διάστημα θα κάνουμε το σημαντικότερο, δηλαδή  θα αναβαθμίσουμε τον “e-katanaloti” ώστε ένα νοικοκυριό πριν βγει από το σπίτι του να δημιουργεί τη δική του λίστα με τα προϊόντα και να βλέπει στα καταστήματα που είναι γύρω από το σπίτι του, πού μπορεί να αγοράσει τη λίστα αυτήν φθηνότερα».

Για το Fuel Pass

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξει φέτος Fuel Pass είπε πως αυτό το μέτρο είχε τεθεί σε εφαρμογή «όταν η τιμή της βενζίνης είχε ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ με 2,20 ευρώ το λίτρο. Αρμόδιος για να απαντήσει σε αυτό δεν είμαι εγώ αλλά είναι ο υπουργός Οικονομικών γιατί πρέπει να δούμε και τι χρήματα υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε το φαινόμενο το πώς εξελίσσεται. Εμείς ελέγχουμε το περιθώριο κέρδους στα πρατήρια. Ο ανταγωνισμός επίσης βοηθάει σε έναν βαθμό. Στον e-katanalοtis περιλαμβάνονται και τα πρατήρια όπου μπορεί κανείς να δει και από πού μπορεί να προμηθευτεί την βενζίνη / τα καύσιμά του φθηνότερα γύρω από την περιοχή στην οποία διαμένει. Είναι βεβαίως κάτι το οποίο θα δούμε το πώς εξελίσσεται το επόμενο διάστημα».

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.