Quantcast
Καλογήρου: Στα 660 εκατ. ευρώ αυξάνονται οι ευρωπαϊκοί πόροι για το Β. Αιγαίο την περίοδο 2021- 2027 - enikonomia.gr
share

Καλογήρου: Στα 660 εκατ. ευρώ αυξάνονται οι ευρωπαϊκοί πόροι για το Β. Αιγαίο την περίοδο 2021- 2027

δημοσιεύτηκε:

Στα 660 εκ. ευρώ θα ανέλθουν οι ευρωπαϊκοί πόροι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου, το διάστημα 2021-2027, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Kαλογήρου μετά τη σχετική τηλεφωνική ενημέρωση, που είχε το απόγευμα, από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε ανακοινώσει την πρωτοβουλία του για άμεση νομοθέτηση της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση.

«Μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού και την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την απόφαση διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, ο κ. Αλέξης Τσίπρας με ενημέρωσε τηλεφωνικά μετά από πρωτοβουλία του για το ζήτημα αυτό» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της η κα Καλογήρου.

«Παράλληλα, μου γνωστοποίησε ότι αποφασίστηκε στο ίδιο πλαίσιο οι ευρωπαϊκοί πόροι για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, από 325 εκατ. ευρώ που είναι την παρούσα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, αυξάνονται στο ποσό των 660 εκατ. ευρώ».


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.