Quantcast
Καταγγελία: Πήγε να πληρώσει νωρίτερα δάνειο στο servicer και της ζήτησε όλους τους τόκους - Τι προτείνουν οι δικηγόροι - enikonomia.gr
share

Καταγγελία: Πήγε να πληρώσει νωρίτερα δάνειο στο servicer και της ζήτησε όλους τους τόκους – Τι προτείνουν οι δικηγόροι

δημοσιεύτηκε:

Πήγε να εξοφλήσει το δάνειο της σε servicer νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία και της ζήτησε τους τόκους που θα πλήρωνε μέχρι τη λήξη δηλαδή μέχρι την 20ετία.

Πρόκειται για την δανειολήπτρια, κ. Αφροδίτη η οποία κατήγγειλε στο Mega πως έχει ένα δάνειο που μπήκε στο Νόμο Κατσέλη. Όταν μπήκε, ήταν 30.000 ευρώ, πουλήθηκε από την τράπεζα σε fund και τώρα, επειδή ανέβηκε το επιτόκιο και  είχε και θέματα με την υγεία  της, αποφάσισαν τα παιδιά της και συγγενείς να την βοηθήσουν για να το εξοφλήσει, συμπλήρωσε.

«Πήγαμε στο fund και μας ζητά αντί για 15.000 ευρώ, τους τόκους που θα πληρώναμε σε βάθος χρόνου μέχρι να το πληρώναμε δηλαδή σε 20 χρόνια. Μας ζητάει 26.350 ευρώ. Δηλαδή 12 χιλιάδες ευρώ περισσότερα», συμπλήρωσε. 

Μίλησα εγώ με τον servicer αλλά και η δικηγόρος μου και μας είπαν πως  πρέπει να πληρωθούν και οι τόκοι του δανείου  που θα υπήρχαν εάν πήγαινε μέχρι την 20ετία, σημείωσε.

Ποια είναι η λύση στο πρόβλημα

Στο πρόβλημα της κ. Αφροδίτης αναφέρθηκε η δικηγόρος, Αριάδνη Νούκα μιλώντας στο MEGA. Υπάρχει λύση για το πρόβλημα. Εάν δεν συμμορφωθεί ο συγκεκριμένος servicer, τότε η κ. Αφροδίτη θα πρέπει να πάει την υπόθεση της στα δικαστήρια, σημείωσε.  Δεν κουρεύτηκε ούτε 1 ευρώ από τον νόμο Κατσέλη, απλώς ρύθμισε πώς θα πληρωθεί, διευκρίνισε.  Και συνέχισε λέγοντας πως η κ. Αφροδίτη μπορεί να βάλει το ποσό αυτό  στο Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων που δικαιούται να το κάνει και θα είναι εξοφλημένο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.