Quantcast
Κατασχέθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί ενός πλημμυροπαθούς - Τι συνέβη - enikonomia.gr
share

Κατασχέθηκαν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί ενός πλημμυροπαθούς – Τι συνέβη

δημοσιεύτηκε:

Κατάσχεσαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός πλημμυροπαθούς. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του OPEN, κατασχέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα  όλοι τραπεζικοί λογαριασμοί ενός πολίτη που διαμένει στον Βόλο, επειδή δεν είχε εξοφλήσει την οφειλή του. Υπενθυμίζεται πως στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, της Λάρισας, της  Καρδίτσας, των Τρικάλων αλλά και της Μαγνησίας έχουν ανασταλεί όλα τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης.

Για το θέμα αυτό μίλησε σήμερα η δικηγόρος, Κατερίνα Φραγκάκη στην κάμερα του Open. «Ο άνθρωπος μένει στον Βόλο. Την αναγκαστική εκτέλεση … την κατάσχεση εις χείρας τρίτου την έχει κάνει ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αφορά μόνο τράπεζες», είπε η κ. Φραγκάκη.  «Έγινε κατάσχεση εις χείρας τρίτου. Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα έπρεπε να προχωρήσουν σε αυτήν την κατάσχεση, καθώς ο άνθρωπος βρίσκεται σε μια δυσμενέστατη οικονομική κατάσταση. Παρόλο που μιλήσαμε με το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο, μας δήλωσε πως αρχικά δεν γνώριζε πού μένει και εάν καλύπτεται από αυτό», συμπλήρωσε η δικηγόρος και ανέφερε πως ο πολίτης αυτός έμενε πριν  από 5 χρόνια στην Αθήνα. « Αυτό θα έπρεπε πρώτα να διευρυνθεί. Δηλαδή όταν φαίνονται οι λογαριασμοί και αυτή τη στιγμή αυτοί επικαιροποιούνται από τον Βόλο, θα έπρεπε και το νομικό πρόσωπο αυτοδικαίως να το ψάξει αυτό το πράγμα και να μην προβεί σε μια τέτοια δυσμενή κατάσχεση που τον άνθρωπο αυτόν πραγματικά τον έχει καταστρέψει ».

«Το θέμα είναι θα γίνει άρση αυτοδικαίως ή θα πρέπει να πάμε στα δικαστήρια για να γίνει άρση και να πάρει τα χρήματα και να αποδεσμευθούν αυτά  από τον τραπεζικό  λογαριασμό, γιατί είναι  μεγάλο ζήτημα», τόνισε με έμφαση.  «Πρέπει να αρθεί η κατάσχεση σε αυτόν τον τραπεζικό λογαριασμό. Θα κάνω εγώ ίδια προσωπική συνάντηση στο συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο και ελπίζω πως δεν θα χρειαστούν δικαστήρια, για να αρθεί η συγκεκριμένη κατάσχεση»,  συμπλήρωσε.

Δείτε  παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.