Quantcast
Wall Street: Πώς χάθηκαν σχεδόν 19 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα - Ρεκόρ εκροών - enikonomia.gr
share

Wall Street: Πώς χάθηκαν σχεδόν 19 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα – Ρεκόρ εκροών

δημοσιεύτηκε:

Ρεκόρ ρευστοποιήσεων από τις αρχές του χρόνου σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν πλέον ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America, συνολικά στο Χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν εκροές 18,96 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2022.

Οι εκροές συνδυάστηκαν με την απόφαση της Federal Reserve και τις δηλώσεις του επικεφαλής της, Τζερόμ Πάουελ ο οποίος προειδοποίησε ότι η Federal Reserve, ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια για περισσότερο διάστημα από όσο περίμεναν οι αγορές.

Το μήνυμα ήταν αρνητικό για τις αγορές οι οποίες δεν μπόρεσαν να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα. Αυτά τα υψηλά επίπεδα των επιτοκίων θα μπορούσαν να ασκήσουν πίεση σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως οι μετοχές, με τον S&P 500 και τον Nasdaq να χάνουν 2,9% και 3,6% αντίστοιχα, την περασμένη εβδομάδα. Σημείωσαν την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τον Μάρτιο. Εν τω μεταξύ ο Dow υποχώρησε κατά 1,9%.

Οι αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν λίγο μετά τις δηλώσεις του Πάουελ, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να αγγίζει το 4,49%, το υψηλότερο επίπεδό της από το 2007. Εν τω μεταξύ, η απόδοση του διετούς ομολόγου εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το 2006.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.