Quantcast
Kατώτατος μισθός: Νέες διευκρινίσεις για την αύξησή του - Τι εξετάζεται για τις τριετίες - enikonomia.gr
share

Kατώτατος μισθός: Νέες διευκρινίσεις για την αύξησή του – Τι εξετάζεται για τις τριετίες

δημοσιεύτηκε:

Για τη νέα αύξηση που θα γίνει από την 1η Απριλίου 2024 στον κατώτατο μισθό των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μίλησε μεταξύ άλλων σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. « Αξία μεγάλη έχει πού θα πάει ο κατώτατος μισθός. Στην επικείμενη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου κατά την εισήγηση της υπουργού Εργασίας θα έχουμε την αρμόδια απάντηση σε αυτούς που ενδιαφέρονται που είναι πολλοί  αυτοί. Ο κατώτατος μισθός θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ…ελπίζω το περισσότερο δυνατό και θα φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Αλλά πιο σημαντικά από όλα αυτά είναι η αξιοπιστία» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Επίσης μίλησε για την δέσμευση του  2019 του Μητσοτάκη αναφορικά με τον κατώτατο μισθό. « Τι είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν το 2019 όταν ο κατώτατος μισθός ήταν πολύ κάτω από τα 700 ευρώ; Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό διπλάσια από ότι ήταν το ποσοστό της ανάπτυξης. Τον αύξησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τετραπλάσια από το ποσοστό της ανάπτυξης. Άρα σημασία έχει ό,τι λέμε να το κάνουμε πράξη. Γιατί έχει πολύ μεγάλη αξία η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού; Γιατί δοκιμαζόμαστε εμείς όπως και όλες οι υπόλοιπες χώρες από μια επίμονη ακρίβεια. Οπότε αυτές οι μόνιμες παρεμβάσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, στους συνταξιούχους, στους νέους (στους νέους γονείς, στις νέες μητέρες) και στους ανθρώπους του ιδιωτικού τομέα – όπου αύξηση του κατώτατου μισθού και τριετίες που ξεπάγωσαν- είναι το καλύτερο αντίδοτο» είπε. 

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Κατώτατος μισθός: Πόσο θα αυξηθεί

Το νέο ποσοστό της αύξησης του κατώτατου μισθού αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 5,1% και 6,4% το οποίο θα αφορά 600.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Συνεπώς εάν ο κατώτατος μισθός διαμορφωθεί στα 820 ευρώ ή στα 830 ευρώ από 780 ευρώ που είναι σήμερα, τότε οι τριετίες εκτιμάται πως θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • 1 τριετία: Ο μισθός θα κυμανθεί στα 902 ευρώ / στα 913 ευρώ από 858 ευρώ που είναι σήμερα.
  • 2 τριετίες: Ο μισθός θα διαμορφωθεί στα 984 ευρώ ή στα 996 ευρώ από 936 ευρώ που είναι σήμερα.
  • 3 τριετίες: Ο μισθός θα ανέλθει στα 1.066 ευρώ  ή στα 1.079 ευρώ  από 1.014 ευρώ που είναι σήμερα

Και έγγαμοι θα δουν μια αύξηση  της τάξεως των 83  ευρώ. 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.