Quantcast
Κατρούγκαλος: Είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις, αλλά όχι σε νέες περικοπές - enikonomia.gr
share

Κατρούγκαλος: Είμαστε ανοιχτοί σε βελτιώσεις, αλλά όχι σε νέες περικοπές

δημοσιεύτηκε:

της Αργυρώς Μαυρούλη

 

Αύριο κατατίθεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ώστε να ψηφιστεί στην Ολομέλεια μετά το Πάσχα.

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος πριν μπει στη συνάντηση με τους δανειστές και κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Βίζερ ότι υπάρχει απόσταση στο θέμα του ασφαλιστικού, δήλωσε πως «η δική μου εικόνα είναι εντελώς διαφορετική».

Ο κ. Κατρούγκαλος υπολογίζει ότι η εισπραξιμότητα των εισφορών με το νέο ασφαλιστικό θα ανέλθει στο 60% – 65%. Αρχικά το σύνολο της συνταξιοδοτικής δαπάνης θα είναι στο 16% του ΑΕΠ από 17% σήμερα, ενώ στην ωρίμανση του νέου μοντέλου η δαπάνη θα υποχωρήσει στο 7%. Άρα αισιοδοξούμε ότι σε πλήρη ανάπτυξη θα έχουμε περισσότερα έσοδα από εισφορές. Δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις στο ασφαλιστικό, έχουμε φτάσει στα όριά μας.

Όσο για το αν θα κλείσει η διαπραγμάτευση, ο κ. Κατρούγκαλος είπε:”Μάγος είμαι να πω εάν θα κλείσει η διαπραγμάτευση; θα έπρεπε δηλαδή να δεχτούμε τα ποσοστά αναπλήρωσης που μας πρότεινε το ΔΝΤ;” Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή.

Ερωτηθείς, αρχικά για τις βουλευτικές συντάξεις οι οποίες εξαιρούνται από τους ενιαίους κανόνες του ασφαλιστικού, τόνισε πως όλοι θα έχουν την ίδια μεταχείριση «από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου μέχρι και το τελευταίο μπλοκάκι».

Όπως χαρακτηριστικά επανέλαβε «δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.