Quantcast
Κομισιόν: Θα παρουσιάσει σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη ευρωπαϊκών αγορών κεφαλαίων - enikonomia.gr
share

Κομισιόν: Θα παρουσιάσει σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη ευρωπαϊκών αγορών κεφαλαίων

δημοσιεύτηκε:

Την πρόσβαση των επιχειρήσεων και σε άλλες πηγές χρηματοδότησης, πέραν των τραπεζών, και την άρση των εμποδίων στις διασυνοριακές επενδύσεις, προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του σχεδίου της για την ανάπτυξη των αγορών κεφαλαίων που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα ο Επίτροπος για Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες Τζόναθαν Χιλ.

Στο σχέδιο δράσης, που είναι σε γνώση του πρακτορείου Bloomberg, προβλέπονται περισσότερες επιλογές χρηματοδότησης για τις εταιρείες, τη διεύρυνση των επιλογών για τους μικροεπενδυτές και τους θεσμικούς επενδυτές, η ενίσχυση της δυνατότητα δανεισμού από τις τράπεζες, η σύνταξη νομοθετικού πλαισίου για την ενθάρρυνση επενδύσεων σε υποδομές και η εξάλειψη των επενδυτικών εμποδίων μεταξύ των 28 χωρών της ΕΕ.

Με το σχέδιο δράσης, ο Χιλ θα παρουσιάσει στις 30 Σεπτεμβρίου και μέτρα για την αναζωογόνηση της αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και ενός «πανευρωπαϊκού πλαισίου για τα καλυμμένα ομόλογα».

«Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι ισοδύναμη σε μέγεθος με την αμερικανική, αλλά το μέγεθος των χρηματιστηριακών αγορών της είναι μικρότερο από το μισό και των αγορών ομολόγων της λιγότερο από το ένα τρίτο», αναφέρεται στο σχέδιο, ενώ προστίθεται:

«Οι ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, με υψηλό δυναμικό επέκτασης αλλά περιορισμένα κεφάλαια κίνησης, μπορεί να αντιμετωπίσουν χρηματοδοτικά κενά σε κρίσιμες στιγμές της επέκτασής τους. Οι αναλήψεις από τις τράπεζες ή βραχυπρόθεσμες διευκολύνσεις δανεισμού δεν μπορούν από μόνες τους συχνά να καλύψουν τις ανάγκες αυτές».

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.