Quantcast
Κορονοϊός: Παρατείνεται η ειδική άδεια νόσησης σε εργαζομένους - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Παρατείνεται η ειδική άδεια νόσησης σε εργαζομένους

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται η ειδική άδεια ασθένειας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον κορονοϊό, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη.

Υπενθυμίζεται ότι η άδεια αυτή αρχικά ίσχυε έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2022, ωστόσο με τη νέα απόφαση, η άδεια παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2023.

« Η ισχύς του άρθρου 62 του ν. 4886/2022 (Α’ 12) παρατείνεται από τη λήξη της υπ’ αρ. 61579/30-06-2022 (Β’ 3474) υπουργικής απόφασης και μέχρι την 31-01-2023, με τους ειδικότερους όρους και λεπτομέρειες, που ορίζονται στην υπ’ αρ. 6924/27-01-2022 (Β’ 291) απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη χορήγηση ειδικής άδειας ασθένειας εργαζομένων λόγω νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 και την επιδότησή της από τον ασφαλιστικό φορέα » σημειώνεται στην απόφαση.

Σε ποιους χορηγείται η άδεια

Η άδεια αυτή χορηγείται για  το χρονικό διάστημα  5 εργασίμων ημερών στους εργαζόμενους του  ιδιωτικού τομέα που έχουν σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας και δεν μπορούν να παρέχουν την εργασία τους εξ αποστάσεως.

Οι αιτήσεις 

Όσον αφορά τον τρόπο που θα υποβληθούν οι αιτήσεις, επισημαίνεται πως  θα πρέπει να εισέλθουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.efka.gov.gr/el/epidoma για να αιτηθούν τη άδεια. (Επιλέγουν Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες -> Μισθωτοί -> Ηλεκτρονική  Αίτηση Επιδόματος Ασθενείας)

Επίσης επισημαίνεται πως το  αίτημα για χορήγηση του επιδόματος της ειδικής άδειας ασθένειας λόγω νόσησης από τον κορονοϊό COVID-19 υποβάλλεται από τον ασφαλισμένο εντός προθεσμίας 8 μηνών από την ημερομηνία νόσησης με απόδειξη θετικού διαγνωστικού ελέγχου.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.