Quantcast
Κυρανάκης: Από την άλλη εβδομάδα ανακοινώνουμε ψηφιακά εργαλεία για το Κτηματολόγιο - enikonomia.gr
share

Κυρανάκης: Από την άλλη εβδομάδα ανακοινώνουμε ψηφιακά εργαλεία για το Κτηματολόγιο

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ψηφιακά εργαλεία του Κτηματολογίου τα οποία θα βάλουν τέλος στις ουρές στα κτηματολόγια και στα υποθηκοφυλακεία.

«Ως προσωπική πρόκληση είναι η ψηφιοποίηση της μεταβίβασης ακινήτων. Είναι κάτι το οποίο αφορά πάρα πολύ κόσμο…. αφορά πολίτες-  προφανώς αφορά επαγγελματικές ομάδες, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, τοπογράφους, μηχανικούς, δικαστικούς επιμελητές. Αλλά και λόγω της ανάπτυξης που έχει επέλθει στη χώρα μας ειδικά στα αστικά κέντρα οι μεταβιβάσεις ακινήτων έχουν πληθύνει …έχουμε περίπου 2 χιλιάδες συμβόλαια τα οποία υπογράφονται καθημερινά στην Ελλάδα. Άρα βασικό μας στόχος – μαζί με τον κ. Παπαστεργίου είναι η μεταβίβαση ακινήτου που διαρκεί σήμερα από 5 μήνες και 6  μήνες να διαρκεί πολύ-  πολύ λιγότερο. Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε σύντομα ….και την επόμενη εβδομάδα κιόλας κάποια ψηφιακά εργαλεία τα οποία θα βάλουν ένα τέλος στις ουρές στα κτηματολόγια και στα υποθηκοφυλακεία, διότι εκεί υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Και πρόσθεσε πως θα τελειώνουν όλα στο γραφείο του συμβολαιογράφου ψηφιακά. «Είναι σχεδόν  έτοιμη η πλατφόρμα  για ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων- κάνουμε κάποιες τελικές παραμετροποιήσεις. Είχαμε χθες συνάντηση με την Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδος η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Είμαστε πάντα σε συνεννόηση μαζί τους διότι είναι οι εγγυητές μια αξιόπιστης αγοραπωλησίας κοινής μεταβίβασης. Τους δίνουμε όμως ψηφιακά εργαλεία για να μπορούν να κάνουν και εκείνοι πιο εύκολα τις δουλειά τους αλλά και ο πολίτης να μην χρειάζεται να ταλαιπωρείται με συλλογή πολλών εγγράφων σε πολλές υπηρεσίες. Δηλαδή να υπάρχει μια πλατφόρμα και να γίνεται όλη η διαδικασία αξιόπιστα » τόνισε.

«Κάποια εργαλεία θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα θα δείτε και ανακοινώσεις από εμάς για τα κτηματολογικά γραφεία ώστε να μπορούν να κάνουν ψηφιακά τη δουλειά τους όσοι το επιλέγουν και να να μην περιμένουν στην ουρά ειδικά με τους 40 βαθμούς στο κτηματολόγιο» απάντησε.

Και πρόσθεσε πως όσοι πολίτες επισκεφτούν την άλλη εβδομάδα τα κτηματολογικά γραφεία  «θα δουν ότι θα υπάρχει μια ενημέρωση στην πόρτα για το πού θα  μπορούν να βρουν τα ψηφιακά εργαλεία και να τα χρησιμοποιήσουν ελεύθερα και δωρεάν πάντα» .

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.