Quantcast
Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαδικτυακά η συμμετοχή του στο συνέδριο της JP Morgan - Στο επίκεντρο οι τράπεζες - enikonomia.gr
share

Κυριάκος Μητσοτάκης: Διαδικτυακά η συμμετοχή του στο συνέδριο της JP Morgan – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

δημοσιεύτηκε:

Στο συνέδριο της JP Morgan «Greece Investment Forum» που θα γίνει σήμερα στην Νέα Υόρκη θα συμμετάσχει διαδικτυακά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθυμίζεται πως το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ακυρώθηκε λόγω της νόσησής του από γρίπη Η1Ν1.

Το παρών στο συνέδριο θα δώσουν και οι διοικήσεις των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις προοπτικές του εγχώριου κλάδου ενώπιον ενός κοινού που θα περιλαμβάνει την «αφρόκρεμα» των επενδυτικών κεφαλαίων.

Σημειώνεται πως οι ξένοι βλέπουν θετικά τα περιθώρια για την επιτάχυνση των ρυθμών πιστωτικής επέκτασης και ενίσχυσης των καθαρών εσόδων από τόκους. Αυτή είναι μία κρίσιμη παράμετρος για να ληφθούν επενδυτικές αποφάσεις καθώς η Ευρωζώνη ενδέχεται να μπει φέτος σε καθεστώς πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να αναπληρώσουν τις απώλειες στο επιτοκιακό τους εισόδημα από τις υφιστάμενες χορηγήσεις μέσω της αύξησης των νέων εκταμιεύσεων. Επίσης δεν αποκλείεται οι μετοχές των τραπεζών να επιβραβευτούν μέσω μερισμάτων.

Η νέα έκθεση της Optima Research

Αξιοσημείωτο είναι πως διάμεσο δείκτης RoaTBV της τάξεως του 14% θα έχουν οι ελληνικές τράπεζες το 2024, σύμφωνα με την νέα έκθεση της Optima Research. Το επίπεδο αυτό είναι υψηλότερο κατά 130 μονάδες βάσης σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ (12,7%).

Επίσης στην ίδια έκθεση επισημαίνεται πως οι  τέσσερις συστημικοί όμιλοι θα διανείμουν το 23% των καθαρών κερδών τους και πως θα προσφέρουν μέση ακαθάριστη μερισματική απόδοση 3,7%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.