Quantcast
Λαγκάρντ: Πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Πρέπει να στηριχθεί η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

δημοσιεύτηκε:

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε σήμερα τους αρμόδιους διεθνώς για τη χάραξη πολιτικών να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τους χρηματοπιστωτικούς κινδύνους που προκύπτουν από την παροχή φθηνού χρήματος εν μέσω ενός «ταχέως μεταβαλλόμενου και αβέβαιου κόσμου».

Παρουσιάζοντας την Ατζέντα για την Παγκόσμια Πολιτική στην ετήσια σύνοδο του Ταμείου στο Περού, η Λαγκάρντ είπε ότι η ανάκαμψη στις ΗΠΑ είναι σε γενικές γραμμές σε τροχιά και ότι πλησιάζει μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων που θα κάνει δυσκολότερες τις συνθήκες χρηματοδότησης διεθνώς.

Πρόσθεσε, όμως, ότι η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα και η πρόσφατη μεταβλητότητα των αγορών έχουν μεγαλύτερες των αναμενόμενων επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία. Οι αναδυόμενες οικονομίες, που είχαν συμβάλει καθοριστικά στην παγκόσμια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχουν πληγεί πολύ από τη βουτιά των τιμών των πρώτων υλών.

«Οι αρμόδιοι για την πολιτική αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο δύσκολες επιλογές πολιτικής», σημείωσε η Λαγκάρντ. Παρά τα πρωτοφανή μέτρα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, με την εκτύπωση 7 τρις. δολαρίων από τις κεντρικές τράπεζες στην 7ετία μετά την κρίση, οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η παραγωγικότητα έχουν κολλήσει σε επίπεδα χαμηλότερα από τα προ της κρίσης και υπάρχει έλλειμμα καταναλωτικής ζήτησης.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.