Quantcast
Λαϊκές αγορές: Ποιοι πωλητές και πώς μπορούν να ανανεώσουν την άδειά τους - enikonomia.gr
share

Λαϊκές αγορές: Ποιοι πωλητές και πώς μπορούν να ανανεώσουν την άδειά τους

δημοσιεύτηκε:

Τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την ανανέωση των αδειών πωλητών λαϊκών αγορών προς τους φορείς λειτουργίας των αγορών προκειμένου να συνεχίσουν νόμιμα τη δραστηριότητα τους περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Η ρύθμιση αφορά στους πωλητές που απώλεσαν την άδεια δραστηριοποίησης μετά την 1η Φεβρουαρίου 2022 επειδή δεν κατέβαλαν το προβλεπόμενο τέλος δραστηριοποίησης. Με τη ρύθμιση τους δίνεται η δυνατότητα να ανανεώσουν την άδεια εφόσον εξοφλήσουν την οφειλή έως τις 31 Μαΐου  και εξακολουθούν να πληρούν τις προϋποθέσεις ανανέωσης της.

«Ενόψει της πληθωριστικής κρίσης του έτους 2022, μερίδα πωλητών λαϊκών αγορών δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στην πληρωμή των υποχρεώσεών τους, προς τους φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Ακολούθως, παρέχεται η δυνατότητα της εφάπαξ ρύθμισης των οφειλών αυτών, προκειμένου οι πωλητές να συνεχίσουν να εργάζονται νόμιμα στις λαϊκές αγορές  »αναφέρεται στο άρθρο 4 της αιτιολογικής έκθεσης  που φέρει τον τίτλο” Το ζήτημα των πωλητών λαϊκών αγορών που απώλεσαν την άδεια δραστηριοποίησής τους”.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.