Quantcast
Βενζίνη: Πόσο θα αυξηθεί η τιμή της προς το τέλος της εβδομάδας - enikonomia.gr
share

Βενζίνη: Πόσο θα αυξηθεί η τιμή της προς το τέλος της εβδομάδας

δημοσιεύτηκε:

Νέα πρόβλεψη για το πού θα φτάσει η τιμή της αμόλυβδης  βενζίνης προς το τέλος της εβδομάδας έκανε σήμερα ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια μεγάλων αστικών πόλεων αναμένεται να υπερβεί προς το τέλος της εβδομάδας το 1,92 ευρώ /λίτρο μετά την εκτίναξη που παρουσιάστηκε στο πετρέλαιο μπρεντ, παγκοσμίως, λόγω της απόφασης του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής κατά 1  εκατομμύριο βαρέλια, σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου .

Και συνέχισε λέγοντας αναφορικά με την τιμή της βενζίνης πως  «σε κάποιες περιοχές, στις νησιωτικές κυρίως και στις ορεινές περιοχές της χώρας έχει καταγραφεί άνοδος πάνω από 2 ευρώ. Απλά στις μεγάλες αστικές πόλεις προσπαθούμε και εμείς οι πρατηριούχοι όσο το δυνατόν να κρατάμε πιο χαμηλά τις τιμές για να βοηθήσουμε τους καταναλωτές στην έξοδο του Πάσχα».

Βενζίνη: Θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ η τιμή της μετά το Πάσχα ;

Επίσης ρωτήθηκε εάν η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ μετά το Πάσχα.  Απάντησε καταφατικά πως αυτό θα συμβεί. 

« Γενικά δεν είναι καλά τα πράγματα. Δηλαδή όλη αυτή η αναστάτωση που υπάρχει στο χώρο των ορυκτών καυσίμων και κατά επέκταση των υγρών καυσίμων που μας αφορά άμεσα του φυσικού αερίου σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε ανεβασμένες τιμές. Δεν θα είναι εύκολο οι τιμές να προσεγγίσουν το 1,50 ευρώ όπως γινόταν πριν από 1, 5 χρόνο, δηλαδή από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας γιατί όλα τα γεγονότα συνάδουν σε αυτό. Και μάλιστα μεγάλοι διεθνείς οίκοι λένε ότι η τιμή πετρελαίου μπρεντ  ότι θα πάει πάνω από 120 δολάρια το βαρέλι και 130 δολάρια το βαρέλι », είπε.

Για τα νησιά

 Μεταξύ άλλων σχολίασε το γεγονός ότι τα πρατήρια των νησιών της χώρας πωλούν την βενζίνη πάνω από 2,2 ευρώ.

«Οι ταξιδιώτες που θα βρεθούν στα νησιά  θα εντυπωσιαστούν από τις υψηλές τιμές .Για τα νησιά αυτό είναι κάτι φυσιολογικό. Μάλιστα όταν όλη η υπόλοιπη η Ελλάδα  είχε 1,40 €/λίτρο  την βενζίνη τα νησιά την  πουλούσαν 1,60  ευρώ /λίτρο. Αντίστοιχα υπάρχει και το κόστος του μεταφορικού  το οποίο δεν δίνει τη δυνατότητα να μείνουν χαμηλές οι τιμές  ειδικά στα πιο απομακρυσμένα νησιά. Όλοι οι πρατηριούχοι κάνουν προσπάθεια να κρατάνε τις τιμές όσο το δυνατόν πιο χαμηλά για να μπορέσουν να αυξήσουν και τον όγκο πωλήσεων.» ανέφερε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.