Quantcast
Λιμενεργάτες: Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με απεργία την Πέμπτη - enikonomia.gr
share

Λιμενεργάτες: Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ με απεργία την Πέμπτη

δημοσιεύτηκε:

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη αντιδρούν οι λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι των λιμανιών στη φερόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πώληση του 51% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Απαιτούμε να σταματήσει η προκήρυξη πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ και κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης των λιμανιών, αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Η κυβέρνηση, ενώ στις προγραμματικές της θέσεις στη Βουλή ανακοίνωσε το σταμάτημα της πώλησης των μετοχών, φαίνεται από δηλώσεις και δημοσιεύματα να προτίθεται να προχωρήσει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ και ΟΛΘ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

 

                          Επίθεση Ανωμερίτη στο ΤΑΙΠΕΔ

 

«Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας και όταν η κυβέρνηση πάρει τις τελικές της αποφάσεις, θα τοποθετηθούμε και επισήμως», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για τους χειρισμούς της στο θέμα αξιοποίησης του λιμανιού.

«Όταν η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να πουλήσει το 67% του ΟΛΠ, τους λέγαμε ότι δεν θα προχωρήσει και οι θέσεις της διοίκησης του Οργανισμού που την απέκλεισαν από την ενημερωτική συνάντηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στη Βουλή για το θέμα δικαιώθηκαν», πρόσθεσε ο κ. Ανωμερίτης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.