Quantcast
Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτός είναι ο λόγος που θα σταματήσει η οριζόντια επιδότηση - enikonomia.gr
share

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτός είναι ο λόγος που θα σταματήσει η οριζόντια επιδότηση

δημοσιεύτηκε:

Τέλος και επισήμως από τον Σεπτέμβριο οι κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος των καταναλωτών, όπως αυτό προκύπτει από τη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα  ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης στο MEGA .

«Όσο είναι 0,15 ευρώ η κιλοβατώρα και κάτω, δεν θα συνεχίζουμε να επιδοτούμε. Δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε την κρίση, το σύστημα ωστόσο θα παρακολουθεί τις τιμές εάν ανέβουν ξανά»  σημείωσε ο κ.  Θεοχάρης και υπενθύμισε πως λειτουργεί το σύστημα για τους λογαριασμούς των καταναλωτών.

«Έχουμε φτιάξει ένα σύστημα για τους λογαριασμούς το οποίο ήταν πάρα πολύ καινοτόμο και το οποίο έλεγε oυσιαστικά ότι: είχαμε βάλει μία τιμή-στόχο, η οποία ήταν πάνω κάτω λίγο μεγαλύτερη από ό,τι ήταν πριν από την κρίση και κάθε μήνα παρακολουθούμε τις τιμές, τις οποίες υποχρεώσαμε τους παρόχους να τις προανακοινώνουν 10 μέρες πριν από τη έναρξη του μήνα για τον επόμενο μηνά και με αυτόν τον τρόπο να ξέρουμε το επίπεδο της επιδότησης που θα κατέβαζε τις τιμές στην τιμή-στόχο που έβαζε το υπουργείο Ενέργειας ας πούμε γύρω στα 0,15 ευρώ την κιλοβατώρα.

Τώρα που ο πληθωρισμός έχει αποκλιμακωθεί κυρίως από τις τιμές της  ενέργειας. Και συνεπώς οι τιμές αυτές από μόνες τους, είναι στην τιμή-στόχο, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η επιδότηση» είπε και τόνισε πως «Δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε αυτήν την κρίση».

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Δεί

Η έκθεση της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση 

Υπενθυμίζεται πως η έκθεση της Κομισιόν ανέφερε πως  δεν πρέπει να παραταθούν τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, δηλαδή το πλαφόν στα έσοδα των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, τα μέτρα ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά 5%. Ενώ όσον αφορά τις παρεμβάσεις για την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η Κομισιόν πρότεινε να μην παραταθούν διότι «υπάρχει αποκλιμάκωση στις τιμές», αλλά αφήνει περιθώριο αναπροσαρμογής στα συμπεράσματα

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.