Quantcast
Επιδόματα ΟΠΕΚΑ σε χρεωστική κάρτα: Πώς θα λειτουργεί το νέο μοντέλο πληρωμής - enikonomia.gr
share

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ σε χρεωστική κάρτα: Πώς θα λειτουργεί το νέο μοντέλο πληρωμής

δημοσιεύτηκε:

Νέες διευκρινίσεις για τα προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που θα δίδονται σε χρεωστική κάρτα στους δικαιούχους έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο MEGA.

«Δεν υπάρχει κάποια παγίδα σε αυτό» τόνισε ο κ. Θεοχάρης και ξεκαθάρισε πως παγίδα δεν είναι να μην μπορεί να αγοράσει κανείς κάτι με την κάρτα αυτή χωρίς απόδειξη.

«Αυτό δεν είναι παγίδα. Εάν συμφωνούμε όλοι ότι η φοροδιαφυγή είναι αντικοινωνική συμπεριφορά, ότι η φοροδιαφυγή δεν μας επιτρέπει να μειώσουμε τους συντελεστές γιατί η χώρα μας δεν  θέλει άπειρα έσοδα .Τα έσοδα αυτά που χάνονται από την φοροδιαφυγή αναγκαστικά αναπληρώνονται από τους συντελεστές » συμπλήρωσε.

«Εμείς θέλουμε να έχουμε ένα σύστημα το οποίο θα λειτουργεί με όλους τους πολίτες μας »  τόνισε και εξήγησε πως τα επιδόματα απευθύνονται σε φτωχούς πολίτες που μπορεί να μην έχουν ούτε κινητό κάποιοι αλλά ούτε και σύγχρονο κινητό.

«Θα τα λύσουμε για το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε .Θα σιγουρέψουμε ότι  θα έχουμε μεθόδους, τρόπους υλοποίησης  οι οποίοι θα φτάνουν στον τελικό παραλήπτη .Να είστε σίγουροι »

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Ποια είναι τα  προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που “περνούν “σε χρεωστική κάρτα
Μερικά από αυτά τα επιδόματα είναι μεταξύ άλλων το επίδομα παιδιού, το  Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ,το επίδομα στέγασης  κλπ .Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού σημαίνει πως οι δικαιούχοι δεν θα μπορούν να πάρουν τα χρήματα του επιδομάτων αυτών από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και να τα χρησιμοποιήσουν σε μετρητά.

Υπενθυμίζεται πως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα αυξηθεί από την 1η Απριλίου 2024 κατά 8% και θα ανέλθει στα 216 ευρώ από 200 ευρώ που είναι σήμερα, όπως έχει δεσμευθεί η ΝΔ. Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού προσαυξάνεται κατά 100 ευρώ το μήνα και για κάθε ανήλικο κατά 50 ευρώ το μήνα. Αναλυτικά:

  • Οι δικαιούχοι της παροχής αυτής που λαμβάνουν σήμερα 200 ευρώ σε μηνιαία βάση θα πάρουν 216 ευρώ.
  • Οι δικαιούχοι που παίρνουν 300 ευρώ σε μηνιαία βάση θα λάβουν 324 ευρώ
  • Οι δικαιούχοι που παίρνουν σήμερα 400 ευρώ το μήνα θα λάβουν 432 ευρώ από 1.1.2024.

Η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος γίνεται με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.