Quantcast
Μαρινάκης: Καμία αλλαγή δεν θα γίνει στις φοροαπαλλαγές - enikonomia.gr
share

Μαρινάκης: Καμία αλλαγή δεν θα γίνει στις φοροαπαλλαγές

δημοσιεύτηκε:

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο αλλαγής των φοροαπαλλαγών» ξεκαθάρισε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Στουρνάρα και τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι θα συμβεί το αντίθετο.

«Καμία αλλαγή δεν θα γίνει στις φοροαπαλλαγές. Το ξεκαθαρίζουμε με τον πιο επίσημο τρόπο. Το έχω πει άλλη μια φορά με αφορμή και με τα δημοσιεύματα»  επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης.

Στη συνέχεια ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε τα μέτρα ανακούφισης που λαμβάνει η κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να συνεχίσει στη λογική της μείωσης των φόρων» είπε και σταχυολόγησε τα ήδη νομοθετημένα μέτρα που περιλαμβάνονται στο οικονομικό νομοσχέδιο όπως αύξηση του αφορολόγητου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας  που καταργεί την φορολογική επιβάρυνση 30% στους συνταξιούχους που εργάζονται, τη μονιποίηση προσωρινών μειώσεων ΦΠΑ σε πάρα πολύ σημαντικά αγαθά και υπηρεσίες όπως είναι οι μεταφορές  του συνόλου των πολιτών, τα γυμναστήρια κλπ τα οποία είναι σε συνέχεια μείωσης,  κατάργησης πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές.

«Αυτό είναι το ένα σκέλος της φορολογικής μας πολιτικής. Το δεύτερο σκέλος της φορολογικής μας πολιτικής είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Γιατί όσοι ζουν σε αυτή τη χώρα και ειδικά περισσότερα χρόνια είναι αλήθεια ότι έχουν βαρεθεί να ακούνε κυβερνήσεις ότι θα πατάξουν την φοροδιαφυγή. Εμείς δεν θα πούμε ότι θα την πατάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη όμως αρχίζουμε και παρουσιάζουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Έχουμε και μια νομοθετική πρωτοβουλία, το φορολογικό νομοσχέδιο που γίνεται μεγάλη συζήτηση  με πάρα πολλές πτυχές. Αυτές είναι οι 2 κατευθύνσεις  και καμία συζήτηση για την οποιαδήποτε παρέμβαση στο καθεστώς των φοροαπαλλαγών» σημείωσε.

Και πρόσθεσε πως «θα ήταν οξύμωρο τη στιγμή που αναλαμβάνουμε δράσεις για την καταπολέμηση της  φοροδιαφυγής να εξετάζαμε την αύξηση των βαρών πυρόπληκτων, των ΑμεΑ ή των μονογονεϊκών οικογενειών. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση, καμία περαιτέρω επιβάρυνση .Οπότε νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο είναι σαφές».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.