Quantcast
Μέρκελ: Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την Ελλάδα – Κάθε μέρα μετράει - enikonomia.gr
share

Μέρκελ: Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για την Ελλάδα – Κάθε μέρα μετράει

δημοσιεύτηκε:

Σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα απέστειλε η Άνγκελα Μέρκελ,  εξαίροντας την ανάγκη επίσπευσης των διαπραγματεύσεων.

Στο περιθώριο της συνόδου των G7 στη Γερμανία, η καγκελάριος προειδοποίησε πως δεν υπάρχει πολύ χρόνος για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως «κάθε μέρα μετράει».

Όπως διαβεβαίωσε,”όλοι όσοι συμμετείχαν στο τραπέζι (της G-7) επιθυμούν η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», διευκρινίζοντας ωστόσο, πως η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εξαρτάται από το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

«Πρόκειται για μία κοινή θέση μεταξύ των τριών θεσμών, η οποία επιβεβαιώθηκε και σήμερα» συμπλήρωσε. Όπως είπε «σκληρό» ήταν και το πρόγραμμα της Πορτογαλίας που τώρα το έχει ολοκληρώσει, ενώ σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη είχαν και τα προγράμματα σε Ισπανία και Ιρλανδία. «Τα προγράμματα της τρόικας είχαν επιτυχία σε άλλες χώρες», σημείωσε η καγκελάριος. «Ακόμα και Κύπριοι πολιτικοί λένε ότι το πρόγραμμα έχει βοηθήσει την οικονομία».

Παράλληλα, η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως είναι εντελώς λάθος η σύγκριση της κατάρρευσης της Lehman Brother’s με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Η καγκελάριος επιβεβαίωσε πως, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τετάρτη, θα έχει τριμερή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ, η Μέρκελ βρίσκει τον Τσίπρα συμπαθητικό. Κατανοεί ότι έχει μπροστά του ένα απίστευτα δύσκολο έργο και ότι δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης. Θέλει να τον βοηθήσει».

Εξάλλου, σημειώνει η εφημερίδα, η Γερμανίδα καγκελάριος έχει πολύ περισσότερη κατανόηση για τον Έλληνα πρωθυπουργό από την πλειοψηφία των Γερμανών, των βουλευτών των Χριστιανοδημοκρατών ή τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.