Quantcast
Μετά το «Evros pass» έρχεται το «Dadia pass» - Όλα όσα είπε ο Μητσοτάκης - enikonomia.gr
share

Μετά το «Evros pass» έρχεται το «Dadia pass» – Όλα όσα είπε ο Μητσοτάκης

δημοσιεύτηκε:

Μετά το «Evros pass» έρχεται το «Dadia pass». «Θέλω να τονίσω, θα το πω και στην Αλεξανδρούπολη, ότι πέραν του «Evros pass» θα υπάρχει «Dadia pass», το οποίο θα είναι ακόμα πιο ευνοϊκό γι’ αυτούς οι οποίοι θα θελήσουν να έρθουν στη Δαδιά. Και να ζητήσω από τον Δήμο και από τον ΟΦΥΠΕΚΑ να ετοιμάσουμε τις νέες διαδρομές -γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία μπορεί να δει κάποιος ακόμα μέσα στο δάσος- ώστε οι επισκέπτες οι οποίοι θα έρθουν να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να δουν το δάσος και, ναι, να εξοικειωθούν και με την έννοια της αποκατάστασης του δάσους την επόμενη μέρα » είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο  δάσος της Δαδιάς, όπου έγινε παρουσίαση της πρώτης αποτίμησης των επιπτώσεων της πρόσφατης πυρκαγιάς, με βάση τις αυτοψίες που έχουν γίνει και δορυφορικές εικόνες υψηλής ανάλυσης,

«Οπότε θα μεριμνήσω σίγουρα, εξάλλου δεν είναι πάρα πολλά τα δωμάτια τα οποία έχετε, να υπάρχει μια προνομιακή αντιμετώπιση ώστε να μην έρχονται όλοι, γιατί καταλαβαίνω το άγχος «τώρα θα έρθουν όλοι στα παράλια, στην Αλεξανδρούπολη». Αλλά Έβρος δεν είναι μόνο Αλεξανδρούπολη, είναι κάτι το οποίο το έχουμε συζητήσει πολλές φορές. Έβρος είναι και το Σουφλί, είναι ο κεντρικός Έβρος, Έβρος είναι και ο βόρειος Έβρος» συμπλήρωσε.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θέλω επίσης να σταθώ σε αυτό το οποίο είπε ο Δήμαρχος και αναγνωρίζω απόλυτα, το συζητήσαμε και χθες εκτενώς: ότι μερικές φορές ένας Δήμος πολύ μεγάλος σε έκταση ο οποίος είναι όλος προστατευμένος μπορεί να βρεθεί σε μειονεκτική θέση και όχι σε πλεονεκτική θέση. Είναι δύσκολο, παραδείγματος χάρη, να γίνουν άλλου είδους αναπτυξιακά έργα, από τα οποία ο Δήμος μπορεί να έχει ένα όφελος. Αυτό, είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε και στα πλαίσια των αντισταθμιστικών, από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας παραδείγματος χάρη. Ενδεχομένως πρέπει να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο ταμείο, σε επίπεδο Περιφέρειας, ακριβώς ώστε να μπορούμε να έχουμε κάποιες πληρωμές εξισορρόπησης προς αυτούς οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε τέτοιους πόρους.» είπε μεταξύ άλλων 

«Dadia pass»: Τι είναι και πώς θα λειτουργήσει το μέτρο 

Το «Dadia pass»θα είναι ένα τουριστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου οι δικαιούχοι αναμένεται να πάρουν voucher άνω των 150  ευρώ για να κάνουν  διακοπές στη  Δαδιά.

Το πρόγραμμα μάλλον να φιλοξενηθεί στην πλατφόρμα gov.gr  όπου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet . Η επιταγή αυτή ενδέχεται να ισχύει  για ολόκληρο το χρόνο  αλλά τα  voucher  αυτά θα δίνονται σε δικαιούχους που θα πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια έπειτα από κλήρωση.

Επίσης οι δικαιούχοι του μέτρου αναμένεται :

α) τα ενήλικα τέκνα του δικαιούχου που δηλώνονται ως εξαρτώμενα μέλη στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022 και

β) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Σε περιπτώσεις συζύγων, προσώπων που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή τέκνων που αμφότεροι είναι δικαιούχοι του προγράμματος, ο ένας εκλαμβάνεται ως ωφελούμενος του άλλου.

Επισημαίνεται ότι εκδίδεται μία και μόνο κάρτα για όλη την ωφελούμενη μονάδα, δηλαδή τον δικαιούχο και τους ωφελούμενούς του.

Ωστόσο δεν θεωρούνται δικαιούχοι – ωφελούμενοι της οικονομικής ενίσχυσης:

α) Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ή όσοι επιλεγούν ως δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, ανεξαρτήτως από το αν γίνει τελικά χρήση των ανωτέρω παροχών ή όχι,

β) οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

γ) όσοι δικαιούχοι έχουν οι ίδιοι ή οι ωφελούμενοί τους ως κύρια κατοικία την Εύβοια, όπως αυτή προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.