Quantcast
Μητσοτάκης: Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή το θέμα μείωσης του ΦΠΑ-Τι είπε για τις φοροελαφρύνσεις - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή το θέμα μείωσης του ΦΠΑ-Τι είπε για τις φοροελαφρύνσεις

δημοσιεύτηκε:

Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα μείωσης του ΦΠΑ, ξεκαθάρισε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης  για τον ΦΠΑ «δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα αυτή τη στιγμή »και εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν γίνεται αυτό. «Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι η μείωση στον ΦΠΑ δεν θα περάσει τελικά στον καταναλωτή. Γιατί έχουμε εμπειρίες και από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες  που το δοκίμασαν. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν το αντέχουμε δημοσιονομικά. υπουργός (σ.σ. Κωστής Χατζηδάκης) έχει δίκιο όταν είπε ότι σε ένα περιβάλλον όπου η χώρα πρέπει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα» σημείωσε.

«Το κάνουμε και για τα έσοδα βεβαίως. Και όποιος εισηγείται αυτή τη στιγμή μείωση του ΦΠΑ να μας πει πού θα βρούμε τα 2,5 δισ. τα οποία θα λείπουν  όλο τον χρόνο .Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε στη Βουλή και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (ενν. για την ακρίβεια) στα πλαίσια μιας προ ημερησίας συζήτησης. Έχω ζητήσει κοστολόγηση της πρότασης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους .Να δούμε πόσα στοιχίζουν αυτά που εισηγείται η αντιπολίτευση για να δούμε τελικά εάν αυτός ο λογαριασμός βγαίνει» τόνισε.  «Γιατί εγώ σας λέω ότι δεν βγαίνει» συμπλήρωσε.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν στοχευμένες  μειώσεις φιορολογικών συντελεστών άφησε ο Μητσοτάκης

Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο  να υπάρξουν στοχευμένες  μειώσεις φιορολογικών συντελεστών.

«Επιμένω πολύ στις αυξήσεις των μισθών .Γιατί είναι ο μόνιμος τρόπος αυτή τη στιγμή να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα. Έχουμε συζητήσει κάποιες στοχευμένες μειώσεις φορολογικών συντελεστών. Θα μπορούσαμε να δώσουμε πρώτα έμφαση στην φορολόγηση εργασίας , στις εργοδοτικές εισφορές. Αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει πρώτα  και απ’ όλα να υλοποιήσουμε τον προϋπολογισμό. Είμαστε σε ένα περιβάλλον  πιο δύσκολο από αυτό που βρισκόμασταν πριν από κα ποια χρόνια. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Θα παράγουμε πρωτογενή πλεονάσματα» είπε.

Και συνέχισε λέγοντας πως «οι κανόνες αλλάζουν πια .Και από τη στιγμή που έχουμε άλλους κανόνες πρέπει να είμαστε συνεπείς δημοσιονομικά».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.