Quantcast
Μητσοτάκης για αιτήματα αγροτών: Πολλά είναι δίκαια – Τι είπε για το αγροτικό πετρέλαιο και τις αποζημιώσεις - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης για αιτήματα αγροτών: Πολλά είναι δίκαια – Τι είπε για το αγροτικό πετρέλαιο και τις αποζημιώσεις

δημοσιεύτηκε:

Για τα αιτήματα των αγροτών αλλά και για αγροτικό πετρέλαιο μίλησε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη συνάντησή του με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Θεσσαλία. «Οι αγροτικές κινητοποιήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων, ήταν κατά κανόνα κόσμιες», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως  «ως επί το πλείστον, συμφωνούμε ότι πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια. (…) Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Αντιλαμβάνομαι ότι στο μεσοδιάστημα από την προηγούμενή μας συνάντηση έχει προχωρήσει η συζήτηση στην οποία λαμβάνουμε υπόψη και τις απόψεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, σχετικά με την επιστροφή του ΕΦΚ, για το αγροτικό πετρέλαιο. (…) Η επιστροφή να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιη και αποτελεσματική».

Για τις αποζημιώσεις

Και αναφέρθηκε στο θέμα των αποζημιώσεων. «Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε όλα όσα αφορούν τις αποζημιώσεις από την κακοκαιρία Daniel. Πριν από λίγο είχαμε και μία πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους της Θεσσαλίας σχετικά με τα σημαντικά έργα υποδομής και αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στην περιοχή» είπε και επεσήμανε «Θα καταλήξουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα δεσμεύεται η κυβέρνηση για ό,τι πρέπει να γίνει από εδω και πέρα» συνέχισε ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση της ΚΑΠ».

«Ενόψει των ευρωεκλογών, η ταχύτητα της πράσινης μετάβασης και ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει, θα αποτελέσει κύριο πεδίο συζητήσεις» τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.