Quantcast
Μητσοτάκης για ακρίβεια: Δεν γίνεται πολυεθνικές να ακολουθούν σημαντικά διαφορετικές πολιτικές τιμών ανά χώρα   - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης για ακρίβεια: Δεν γίνεται πολυεθνικές να ακολουθούν σημαντικά διαφορετικές πολιτικές τιμών ανά χώρα  

δημοσιεύτηκε:

«Αρχίζουμε και βλέπουμε μειώσεις σε κάποια βασικά προϊόντα. Η ακρίβεια επιμένει ακόμα στα τρόφιμα. Υπάρχει ένας «λαβύρινθος» αιτιών: Έχουμε αρνητικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης στις αγροτικές καλλιέργειες, αλλά έχουμε και διαρθρωτικά κενά -κενά τα οποία παρουσιάζει και η τοπική αγορά αλλά και η ευρωπαϊκή αγορά» τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη 49η τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Και πρόσθεσε: «Και γι’ αυτό προχθές απέστειλα στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την κα Ursula von der Leyen, μία επιστολή για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο το έχω ήδη συζητήσει με συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ένα θέμα το οποίο αδικεί κάποιες χώρες της Ένωσης, αλλοιώνει τον ανταγωνισμό, αλλά τελικά τροφοδοτεί και τον πληθωρισμό συνολικά στην ήπειρό μας. Γιατί δεν γίνεται πολυεθνικές εταιρείες, μεγάλες εταιρείες, να ακολουθούν σημαντικά διαφορετικές πολιτικές τιμών ανά χώρα με βάση μόνο τα δικά τους συμφέροντα. Αλλά με βάση ενιαίους κανόνες που μόνο η Ευρώπη μπορεί να επιβάλλει στους διεθνείς κολοσσούς μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα αυτό».

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.