Quantcast
Μητσοτάκης: Προσδοκούμε μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο - Τι είπε για τον κατώτατο μισθό - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Προσδοκούμε μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο – Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση πως θα υπάρξουν μειωμένες αρχικές τιμές σε 1.500 προϊόντα από τον Μάρτιο εξέφρασε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Εξελίσσεται εδώ και μήνες μια διαρκή παρέμβαση καθώς ακόμα ο πληθωρισμός ακόμα αντιστέκεται σε ορισμένα είδη. Έχουμε βάλει όριο κέρδους στο βρεφικό γάλα όπου είχαμε αδικαιολόγητες αυξήσεις. Τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων θα φανούν σταδιακά καθώς πρόκειται για μια βαθιά διαρθρωτική παρέμβαση. Προσδοκούμε οι αρχικές τιμές σε 1500 προϊόντα να είναι μειωμένες από τις αρχές Μαρτίου και άρα και οι τελικές επί αυτών των μειωμένων»  είπε, ενώ μίλησε και για τον κατώτατο μισθό.

«Στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσουμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου.  Οι παρεμβάσεις αυτές επί των εισοδημάτων θα αποτελέσουν αποφασιστική απάντηση στο πρόβλημα της ακρίβειας που μας ταλαιπωρεί τα τελευταία 3 χρόνια. Χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα που απαντούν σε επίκαιρες ανάγκες για αυτό και δεν υποτιμούμε διαρθρωτικές στρεβλώσεις και πιστεύω ότι σίγουρα θα έχουμε αποτελέσματα το επόμενο διάστημα. Θυμίζω ότι έχουν γίνει παραπάνω από 20.000 έλεγχοι και έχουμε εισπράξει πρόστιμα ύψους 12 εκατ. ευρώ » σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.