Quantcast
Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Στόχος η δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν 200.000 νέες  θέσεις εργασίας, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΔ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) με τίτλο «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη».

Και πρόσθεσε πως  «συνδυάσαμε ένα σχέδιο ανάπτυξης με παράλληλο σχέδιο μεταρρυθμίσεων».ενώ επεσήμανε πως  «τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν μας τις επέβαλαν αλλά ήταν μέρος της πολιτικής και ρους προγράμματός μας».

«Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν αξιοποιούνται μόνο από λίγες μεγάλες εταιρείες, αλλά παρουσιάζονται οφέλη για όλη την κοινωνία, όπως για παράδειγμα μέσω της αναβάθμισης των υποδομών στον τομέα της Υγείας» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός. Ανέφερε ακόμη ότι «τα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης αντιστοιχούν σε περίπου 18% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία κατευθύνονται σε πολλούς τομείς της Οικονομίας». Πρόσθεσε δε: «Πρέπει να ισορροπήσουμε μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης και των δικών μας προτεραιοτήτων». Στάθηκε, ακόμη, στην ευελιξία από την πλευρά της ΕΕ για ανακατεύθυνση πόρων μετά τις πλημμύρες.

Τι είπε ο Βέμπερ

 

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. «Εμείς ως Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σταματήσαμε τρελές απαιτήσεις της Αριστεράς. Για παράδειγμα, την αγρανάπαυση. Η συμβουλή μου είναι ότι πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομική σταθερότητα. Δε μπορούμε αυτήν τη στιγμή να ανοίξουμε το κουτί (των παροχών)»,  τόνισε με έμφαση ο κ. Βέμπερ.

Eπίσης αναφέρθηκε και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και την ελευθερία του τύπου .  «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στα θέματα του Κράτους Δικαίου. Αρμόδια για αυτά τα ζητήματα είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επισημάνει την πρόοδο. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να απέχει πλέον το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα από τέτοια ψηφίσματα. Έχει παραγίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνίστησε στην προσπάθεια να μπλοκαριστούν πόροι προς την Ελλάδα» είπε.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.