Quantcast
Έρχεται portal στεγαστικής πολιτικής-Τι είπε ο Μητσοτάκης για βραχυχρόνιες μισθώσεις - enikonomia.gr
share

Έρχεται portal στεγαστικής πολιτικής-Τι είπε ο Μητσοτάκης για βραχυχρόνιες μισθώσεις

δημοσιεύτηκε:

«Πολύ σύντομα θα λειτουργήσει και ένα portal στεγαστικής πολιτικής», όπως  γνωστοποίησε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή. «Επειδή είναι πολλά τα προγράμματα ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί εύκολα να αναζητήσει και να βρει πληροφορίες για όλες τις ρυθμίσεις και για όλα τα προγράμματα για να μπορεί να ενταχθεί σε αυτά και να ξέρει εγκαίρως  εάν τον ενδιαφέρουν και να προετοιμάζεται ανάλογα. Όμως ας μη κρυβόμαστε… ένα σύνθετο πρόβλημα για να μπορέσουμε να το τιθασεύσουμε  προϋποθέτει και χρόνο και προσήλωση, προϋποθέτει ευελιξία στους χειρισμούς. Αλλά προϋποθέτει και κάτι σημαντικό: συνείδηση του οικονομικού  αποτυπώματος  που θα αφήσει κάθε μέτρο. Για μην ξεχνάμε ότι η στεγαστική είναι μόνο ένας πυλώνας της κοινωνικής πολιτικής » σημείωσε.

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

«Το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων πρέπει να μελετηθεί περισσότερο, δεν έχει εύκολη και προφανή λύση. Είναι βέβαιο όμως ότι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν βγάλει πολλά σπίτια από την αγορά τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μακροχρόνια μίσθωση. Και είναι επίσης σωστό ότι υπάρχει ένας κίνδυνος συνολικής αλλοίωσης ολόκληρων γειτονιών. Έχουμε  ζητήσει και έχουμε ήδη συζητήσει με τον υπουργό Εργασίας να φτιάξουμε μια ομάδα εργασίας που θα μελετήσει το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και θα προτείνει λύσεις σε ένα λογικό ορίζοντα  ώστε να καταλάβουμε καλύτερα πόσο συνεισφέρει η βραχυχρόνια μίσθωση πραγματικά στην αύξηση της τιμής των ακινήτων», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα των τραπεζών. «Οι τράπεζες σήμερα ακόμα φαίνονται διστακτικές να χρηματοδοτήσουν την αγορά ακινήτων. Δεν είναι ενθαρρυντικά τα νέα νούμερα των στεγαστικών δανείων τα οποία δίνονται. Πρέπει να είναι πιο τολμηρές και έχουμε δώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης στέγης και από μη τραπεζικά ιδρύματα για να ανοίξει και λίγο αυτή η αγορά. Και να μην αισθάνεται κάποιος ότι το στεγαστικό δάνειο  είναι απαγορευμένος καρπός, δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Και νομίζω ότι μπορούμε να δουλέψουμε με  καλή πίστη σε αυτήν την κατεύθυνση », κατέληξε ο πρωθυπουργός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.