Quantcast
Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά - enikonomia.gr
share

Μητσοτάκης: Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τους ασφαλισμένους που έχουν προσωπική διαφορά στη σύνταξη έδωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο OPEN.

«Για τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και αυτό ήταν ένα απόνερο του νόμου Κατρούγκαλου τους λέμε τι; Καταλαβαίνουμε ότι το να μην παίρνει κανείς καμία αύξηση στη σύνταξη του και να μειώνεται απλά λογιστικά η προσωπική του διαφορά δεν είναι αποδεκτό. Ήρθαμε και δώσαμε από 200 έως και 300 ευρώ. Και δεσμεύομαι ότι εκείνοι οι συνταξιούχοι -ειδικά οι χαμηλοσυνταξιούχοι – που έχουν ακόμα προσωπική διαφορά θα εξακολουθούμε να τους ενισχύουμε έως ότου η προσωπική διαφορά τους σβήσει τελείως με τις σταδιακές ετήσιες αναπροσαρμογές των συντάξεων» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης ρωτήθηκε γιατί δεν καταργείται η προσωπική διαφορά στις συντάξεις. «Ουσιαστικά την καταργούμε σταδιακά. Η προσωπική διαφορά σβήνει από τις αυξήσεις των συντάξεων» απάντησε.

Ποιοι θεωρούνται χαμηλοσυνταξιούχοι

Χαμηλοσυνταξιούχοι θεωρούνται εκείνοι που έχουν μηνιαίο ατομικό εισόδημα έως και 800 ευρώ και αυτοί  ενδέχεται να λάβουν επίδομα προσωπικής διαφοράς ύψους 200 ευρώ με 300 ευρώ. Ωστόσο υπάρχει και το ενδεχόμενο να ενσωματωθεί στη σύνταξη ένα μέρος της διαφοράς και το υπόλοιπο να δίνεται ως έκτακτη ενίσχυση. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα  είχε καταβληθεί επίδομα προσωπικής διαφοράς από 200 ευρώ , 250 ευρώ έως και 300 ευρώ και το ύψος της ενίσχυσης εξαρτιόνταν από το ύψος της σύνταξης . Αυτό αφορούσε μεταξύ άλλων τους συνταξιούχους που είχαν μηνιαίο εισόδημα:

  • έως 800 ευρώ.
  • από 800 έως 1.000 ευρώ.
  • από 1.000 έως και  1.100 ευρώ,
  • από 1.100 έως και  1.600 ευρώ

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.