Quantcast
Μίχαλος: Αναγκαία μία συμφωνία με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Μίχαλος: Αναγκαία μία συμφωνία με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Η κατάσταση σήμερα απαιτεί από όλους στροφή προς το ρεαλισμό, σημειώνει σε δήλωσή του σχολιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕ Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η Ελλάδα και οι εταίροι της πρέπει να επιδιώξουν, είπε, μία συμφωνία, στο επίκεντρο της οποίας να είναι όχι η λιτότητα, αλλά η προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν τα φορολογικά έσοδα, θα κάνουν ευέλικτη και αποτελεσματική τη δημόσια διοίκηση, θα δώσουν κίνητρα για τη δημιουργία νέων επενδύσεων.

Όπως εξήγησε, από τη μία είναι γνωστό ότι το δόγμα της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση.

Είναι μια συνταγή καταστροφική, που δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από την άλλη, το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους μας δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία, σε μια περίοδο όπου η αγορά προσπαθεί με κόπο να πάρει ανάσα, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από πέντε εφιαλτικά χρόνια.

“Η θέση της επιμελητηριακής κοινότητας είναι σαφής: τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και οι δανειστές θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως εταίροι και να κάνουν αμφότεροι στροφή στο ρεαλισμό. Πρέπει και οι δύο πλευρές να επιδιώξουν μια νέα συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας. Προκειμένου και η χώρα μας να μπορέσει να εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της” είπε ο κ. Μίχαλος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.