Quantcast
Μίχαλος : Χρειαζόμαστε περισσότερες και καινοτόμες ΜμΕ - enikonomia.gr
share

Μίχαλος : Χρειαζόμαστε περισσότερες και καινοτόμες ΜμΕ

δημοσιεύτηκε:

Περισσότερες και καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες θα έχουν ταχεία δυνατότητα ανάπτυξης είναι η λύση για την αύξηση της απασχόλησης και την υπέρβαση της κρίσης σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης επιμελητηρίων κ. Κώστα Μίχαλο.

 «Υπάρχει ανάγκη από περισσότερες καινοτόμες επιχειρήσεις, οι οποίες θα έχουν προοπτικές ταχείας ανάπτυξης. Επιχειρήσεις που θα μπορέσουν να υπερβούν γρήγορα το κρίσιμο κατώφλι της νεοφυούς και μικρής επιχείρησης, αυξάνοντας αντίστοιχα τον αριθμό των εργαζομένων τους τόνισε ο κ. Μίχαλος μιλώντας πριν λίγη ώρα σε εκδήλωση που συνδιοργανώνουν ΕΒΕΑ, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ.

 Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων τόνισε ότι για να ανθίσει, αυτού του είδους η επιχειρηματικότητα χρειάζεται το κατάλληλο έδαφος. «Χρειάζεται ένα ευνοϊκό θεσμικό και διοικητικό περιβάλλον. Χρειάζεται κυρίως μια κουλτούρα η οποία ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την ανάληψη πρωτοβουλίας» είπε ο κ. Μίχαλος τονίζοντας ότι και στους δύο αυτούς τομείς, η Ελλάδα εξακολουθεί να εμφανίζει σοβαρό έλλειμμα.

Τα δομικά εμπόδια είναι γνωστά: είναι η δυσκολία πρόσβασης σε χρηματοδότηση, ειδικά στο κρίσιμο στάδιο της εξέλιξης μιας επιχειρηματικής ιδέας. Είναι οι χρονοβόρες και πολύπλοκες διαδικασίες, τα άκαμπτα και παρωχημένα νομοθετικά πλαίσια, σε μια εποχή όπου η επιχειρηματικότητα απαιτεί ευελιξία και υψηλές ταχύτητες. Είναι ο στιγματισμός της επιχειρηματικής αποτυχίας. Ολοκλήρωσε την σκέψη του ο κ. Μίχαλος .

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.