Quantcast
«Μονόδρομος η φτωχοποίηση των οδοντιάτρων με το νέο ασφαλιστικό» - enikonomia.gr
share

«Μονόδρομος η φτωχοποίηση των οδοντιάτρων με το νέο ασφαλιστικό»

δημοσιεύτηκε:

Την έντονη αντίθεσή της με το προσχέδιο του νέου ασφαλιστικού, την εφαρμογή του οποίου συζητά η κυβέρνηση, εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, θεωρώντας την εφαρμογή των συγκεκριμένων διατάξεων ως “χαριστική βολή στους χιλιάδες οδοντιάτρους”, οδηγώντας τους ουσιαστικά στην ανεργία, ενώ προσθέτει ότι εξωθούνται οι μεν ελεύθεροι επαγγελματίες στην εισφοροδιαφυγή, οι δε εργοδότες προς τη μαύρη εργασία.

Μετά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, προστίθενται και οι διαμαρτυρίες των οδοντιάτρων σήμερα στις επίσημες αντιδράσεις των εκπροσώπων του ιατρικού και φαρμακευτικού κόσμου για τις “ευφάνταστες διατάξεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο” την “ώρα που η Υγεία και ιδιαίτερα η στοματική υγεία πνέει τα λοίσθια”.

“Οι προθέσεις της Κυβέρνησης για την αναλογική απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό 20% του εισοδήματος, εάν συνυπολογιστούν με τα άλλα οικονομικά βάρη, όπως την αυξημένη προκαταβολή φόρου, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος, χαράσσουν το μονόδρομο προς τη φτωχοποίηση των οδοντιάτρων”.

“Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμπαρατάσσεται με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και εργοδοτικούς φορείς και συμμετέχει στο μέτωπο αντίδρασης κατά του νέου ασφαλιστικού, το οποίο τελικά καταστρέφει και τις τελευταίες δομές της παροχής ιδιωτικής υγείας, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει ήδη καταρρεύσει.

Τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, η Ε.Ο.Ο. μαζί με τον ΠΙΣ, τον ΠΦΣ, τον ΠΚΣ και όλους τους Φορείς του Ε.Τ.Α.Α έχουν ορίσει συνάντηση, προκειμένου να οργανώσουν τον αγώνα κατά των προθέσεων της Κυβέρνησης”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ε.Ο.Ο..

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.