Quantcast
Μπαράζ ελέγχων σε φορτία νωπών αγροτικών προϊόντων από την Οικονομική Αστυνομία - enikonomia.gr
share

Μπαράζ ελέγχων σε φορτία νωπών αγροτικών προϊόντων από την Οικονομική Αστυνομία

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της νομοθεσίας περί διακίνησης – τυποποίησης και εξαγωγής νωπών αγροτικών προϊόντων και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και της Διεύθυνσης Μεταποίησης και Τυποποίησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο πλαίσιο συντονισμένων και στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την τήρηση της νομοθεσίας περί διακίνησης – τυποποίησης και εξαγωγής νωπών αγροτικών προϊόντων, κλιμάκια Αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) και τη Διεύθυνση Μεταποίησης και Τυποποίησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρωινές ώρες σήμερα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πραγματοποίησαν ελέγχους σε φορτωμένα με νωπά αγροτικά προϊόντα φορτηγά αυτοκίνητα, που κατέφθασαν με πλοία στο λιμάνι του Πειραιά.

Από τους επτά συνολικά ελέγχους σε ισάριθμα φορτηγά αυτοκίνητα φορτωμένα με νωπά αγροτικά προϊόντα, τα οποία προορίζονταν για εξαγωγή, διαπιστώθηκε ότι σε τρία από αυτά δεν έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την τυποποίηση των προϊόντων και τη σήμανση.

Για τις άνω παραβάσεις, ελεγκτές της Διεύθυνσης Μεταποίησης και Τυποποίησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προέβησαν στο σφράγισμα των φορτίων, προκειμένου να επιστραφούν στον τόπο φόρτωσής τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.