Quantcast
Νέα μέτρα στήριξης σε εστίαση και πολιτισμό - Όλα όσα είπε ο Σκυλακάκης - enikonomia.gr
share

Νέα μέτρα στήριξης σε εστίαση και πολιτισμό – Όλα όσα είπε ο Σκυλακάκης

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα νέα μέτρα στήριξης για εστίαση, νυχτερινή διασκέδαση και πολιτισμό μίλησε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ΕΡΤ.

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης για να ληφθούν περαιτέρω μέτρα στήριξης για την εστίαση, τους καλλιτέχνες και άλλους κλάδους ” θα πρέπει πρώτα να μετρήσουμε τις επιπτώσεις των μέτρων που έχουν ήδη υπάρξει “.
Τα στοιχεία που έχουμε μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές για την εστίαση μας δείχνουν ότι ο τζίρος αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με το 2019 .

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το Δεκέμβριο δεν υπήρχε πρόβλημα και περιμένουμε να μετρήσουμε στα τέλη της εβδομάδας τι επιπτώσεις είχαν αυτά τα υγειονομικά μέτρα συν τις εξελίξεις στην Όμικρον για να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις , συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι για να ληφθούν μέτρα στήριξης για την εστίαση θα πρέπει να δούμε πόσο έχει μειωθεί ο τζίρος του κλάδου διότι ο τζίρος είναι μάρτυρας αδιάψευστος.

Εστίαση: Πότε το ΥΠΟΙΚ θα γνωρίζει την οικονομική εικόνα του κλάδου

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πότε θα γνωρίζει ο ίδιος την οικονομική εικόνα της εστίασης. ” Tην κανονική εικόνα εμείς θα την έχουμε σε περίπου 4 με 5 ημέρες αφού λήξει η εβδομάδα . Έληξε η πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Θέλουμε 3 με 4 μέρες για να δούμε τι έχει συμβεί .Αφού δούμε τι έχει συμβεί, μετά θα ληφθούν αποφάσεις “, απάντησε.


Στην ερώτηση εάν υπάρχει το ενδεχόμενο να παραταθούν τα μέτρα στήριξης για την εστίαση απάντησε ότι ” Μπορεί να υπάρχει παράταση, μπορεί και να μην υπάρχει . Δεν το ξέρω αυτό .Αυτό είναι θέμα των υγειονομικών αποφάσεων στις οποίες δεν εμπλέκεται το υπουργείο Οικονομικών”.

Μέτρα στήριξης: Σε ποιους κλάδους της οικονομίας θα δει το ΥΠΟΙΚ την πτώση του τζίρου

Επίσης ρωτήθηκε σε ποιους κλάδους θα δει τη πτώση του τζίρου. Στην νυχτερινή διασκέδαση όπου έχουν ΄ήδη ληφθεί κάποια μέτρα στήριξης ωστόσο υπάρχει ένα μπέρδεμα με τους ΚΑΔ , απάντησε και εξήγησε ότι ενώ κάποιες επιχειρήσεις έχουν νυχτερινή διασκέδαση , δεν τη δηλώνουν αλλά δηλώνουν κάτι άλλο . “Κοιτάμε τον πολιτισμό όπου εκεί φαίνεται ότι υπάρχουν και κάποιες επιπτώσεις .Και κοιτάμε και τη εστίαση να δούμε τι επιπτώσεις υπάρχουν εκεί….γιατί εκεί τα μηνύματα συνήθως είναι μεικτά .Η εστίαση δεν κινείται όλη ομοιόμορφα”, συμπλήρωσε.
Τέλος, ανέφερε ότι τα χρήματα για τα μέτρα στήριξης προέρχονται από το αποθεματικό για τον COVID , το οποίο έχει κάποια χρήματα.
Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να τα βγάλουμε πέρα μέσα στα πλαίσια του υπάρχοντος προϋπολογισμού, τόνισε με έμφαση.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.