Quantcast
Νέο «φιλέτο» στη Χαλκιδική βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ - enikonomia.gr
share

Νέο «φιλέτο» στη Χαλκιδική βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ

δημοσιεύτηκε:

Η Χαλκιδική αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και συγκεντρώνει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Γι’ αυτό το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά στην πώληση του ακινήτου «Ακτή Κάμπινγκ Ποσειδίου Καλάνδρας».

Το ΤΑΙΠΕΔ ελπίζει πως θα πετύχει την καλύτερη τιμή από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στηριζόμενο στην επιτυχία των προηγούμενων διαγωνισμών. Η πώληση της ακτής και του κάμπνιγκ στο Ποσείδη έρχεται μετά το κάμπινγκ και Ξενία Παλιουρίου που αποκτήθηκε από εταιρεία του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, την έκταση στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας, που αγοράστηκε από τους Ι. και Γ. Μεντεκίδη και το ακίνητο που προορίζεται για γκολφ στην Κασσάνδρα, ο διαγωνισμός για το οποίο προκηρύχθηκε προ ημερών.

Ο πλειοδότης του διαγωνισμού για το ακίνητο «Ακτή και Κάμπινγκ Ποσειδίου Καλάνδρας» θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών εταιρείας ειδικού σκοπού που πρόκειται να συστήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Στην εταιρεία θα εισφέρει:

(α) Το δικαίωµα επιφανείας επί του τµήµατος του ακινήτου έκτασης 123.172 τ.µ. που περιλαµβάνει την έκταση 45.407 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Α’ Απολύτου Προστασίας του κηρυγµένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα και δασικές εκτάσεις επιφάνειας 77.765 τ.µ. και

(β) το δικαίωµα της πλήρους κυριότητας, νοµής και κατοχής επί τµήµατος του ακινήτου έκτασης 127.251 τ.µ. που περιλαµβάνει: α) την έκταση του camping εµβαδού 86.611 τ.µ. και β) την έκταση εµβαδού 40.640 τ.µ. που εµπίπτει στα όρια της Ζώνης Β’ του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.