Quantcast
Νέο μπάχαλο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση - enikonomia.gr
share

Νέο μπάχαλο με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση

δημοσιεύτηκε:

Οι δανειστές «μπλοκάρουν» τον κλιμακωτό συντελεστή στην ιδιωτική εκπαίδευση κάτι που κατέστησαν σαφές και στις συναντήσεις που έγιναν με το οικονομικό επιτελείο, καθώς η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα βρει κανένα αξιόπιστο ισοδύναμο.

Όπως αποκαλύπτει η «Αγορά» το κουαρτέτο αντέδρασε έντονα μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της κυβέρνησης για την ιδιωτική εκπαίδευση και επαναφέρουν το σενάριο του 23% ΦΠΑ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη του υποστήριξε πως δεν στην συνάντηση που είχε ο ίδιος με τους εκπροσώπου ς των δανειστών δεν τέθηκε ζήτημα ΦΠΑ «Δεν θέλω να μπούμε στο δίλημμα 23% η 0%». Ο Νίκος Φίλης υποστήριξε ότι το μέτρο έχει κοινωνικό πρόσημο. «Εκείνος που δίνει 7000 το χρόνο για το ιδιωτικό σχολείο, δεν μπορεί να δώσει άλλα 700 ευρώ;»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της βουλής αναρωτήθηκε γιατί δεν είχε αποκαλύψει προεκλογικά στον ελληνικό λαό ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. «Γιατί δεν το λέγατε αυτά πριν από τιε εκλογές . Μήπως είσαστε πολιτικάντηδες παλαιού τύπου; Η τρόικα δεν αποδέχεται τον κλιμακωτό ΦΠΑ. Εκτός και να πρόκειται για ένα πολιτικό απατεώνα».

 

Πηγή: real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.