Quantcast
Nταντάδες της γειτονιάς: Γιατί μπήκαν παππούδες και γιαγιάδες στο πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Nταντάδες της γειτονιάς: Γιατί μπήκαν παππούδες και γιαγιάδες στο πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Τον λόγο για τον οποίο εντάσσονται και οι παππούδες και γιαγιάδες στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» το οποίο αφορά στη φύλαξη βρεφών από 2 μηνών έως 2,5 ετών και στο πλαίσιο του οποίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν 500 ευρώ, εξήγησε σήμερα ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι επιμελητές δεν είναι πάντα διαθέσιμοι για το πρόγραμμα. Για αυτό και στραφήκαμε στην επιλογή να μπορούν και οι γιαγιάδες να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα», σημείωσε ο κ. Γάτσας και πρόσθεσε πως «τώρα οι παππούδες και γιαγιάδες δεν βοηθάνε μόνο τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, αλλά φαίνεται πως και μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα έχουν και μια μικρή ικανοποίηση, μια ηθική ικανοποίηση μέσα από αυτό. Και νομίζω ότι θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς γονείς να το κάνουν».

Πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»:  Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των παππούδων και των γιαγιάδων

Οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ως επιμελητές οι γιαγιάδες και οι παππούδες και για να ενισχυθούν  οικονομικά είναι οι εξής:

  • Να έχουν απολυτήριο γυμνασίου
  • Να κάνουν ένα σεμινάριο πρώτων βοηθειών δια ζώσης
  • Να παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό σεμινάριο πιστοποίησης  όπου εκεί θα υπάρχει ένα υλικό που θα πρέπει να διαβάσουν  και μετά να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο.

«Είναι απλό αυτό σεμινάριο. Ο καθένας μπορεί να το περάσει. Και πιστεύουμε πως γιαγιάδες που έχουν μια ηλικία ίσως πάνω από τα 60 έτη μπορούν να παρακολουθήσουν αυτό το διαδικτυακό πρόγραμμα, το μάθημα και να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο που θα τους δώσει την πιστοποίηση», είπε ο δήμαρχος.

Πότε θα αρχίσει το πρόγραμμα

Στην συνέχεια ρωτήθηκε πότε θα είναι έτοιμο αυτό  θα υλοποιηθεί. «Νομίζω ότι πλέον έχουν επιταχυνθεί οι ρυθμοί υλοποίησης του προγράμματος. Έχει επιταχύνει το αρμόδιο υπουργείο τις σχετικές διαδικασίες και θα ξεκινήσει πολύ σύντομα και με τις πρώτες βοήθειες και άμεσα θα ξεκινήσουν οι νταντάδες να είναι σε δράση», απάντησε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

Πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»: Τι άλλο πρέπει να γνωρίζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες

Οι γιαγιάδες και παππούδες που θα παρακολουθήσουν το διαδικτυακό σεμινάριο και θα πιστοποιηθούν, θα μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο επιμελητών, να συνεχίσουν τη φροντίδα των εγγονιών τους και να λαμβάνουν αμοιβή 500 ευρώ. Οι Δήμοι που συμμετέχουν στην πιλοτική υλοποίηση της Δράσης εντάσσονται στην παρακάτω λίστα:

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.