Quantcast
Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα λάβει τα 2 δισ. ευρώ την άλλη εβδομάδα - enikonomia.gr
share

Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα θα λάβει τα 2 δισ. ευρώ την άλλη εβδομάδα

δημοσιεύτηκε:

Η Ελλάδα είναι σε τροχιά να εισπράξει την άλλη εβδομάδα 2 δις ευρώ από το πρόγραμμα βοήθειάς της, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Τα πράγματα είναι σε τροχιά κατά το μάλλον ή ήττον», δήλωσε ο Επίτροπος, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη (26/27 Οκτωβρίου).

Ερωτηθείς, αν η ελληνική κυβέρνηση είναι πιθανόν να πάρει τη δόση των 2 δις. ευρώ την άλλη εβδομάδα, ο Ντομπρόβσκις δήλωσε: Θα έλεγα, ναι».

Δύο αξιωματούχοι της Ευρωζώνης είχαν δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο Bloomberg ότι το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Παρασκευή από το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν ικανοποιεί το σύνολο των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης των 2 δις. ευρώ και ότι χρειάζονταν περαιτέρω συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ελεγκτές που επιβλέπουν το πρόγραμμα βοήθειας.

Η δόση των 2 δις. ευρώ αποτελεί μέρος των 26 δις. ευρώ που είχαν εγκριθεί από το Eurogroup τον Αύγουστο. Από αυτά, έχουν εκταμιευθεί 13 δις. ευρώ για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους και άλλα 10 δις. ευρώ έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό του ESM για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.