Quantcast
Ο Κούρταλης ζητά την παρέμβαση της Σαββαΐδου για τον ΕΝΦΙΑ - enikonomia.gr
share

Ο Κούρταλης ζητά την παρέμβαση της Σαββαΐδου για τον ΕΝΦΙΑ

δημοσιεύτηκε:

Την παρέμβαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει διορθωτικά Ε9 για τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. ζήτησε  ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, Ελευθέριος Κούρταλης.

Ο κ.Κούρταλης αναφέρει χαρακτηριστικά  ότι ” Έχουν περάσει αρκετές ημέρες που έχει ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα, προκειμένου για να διορθωθούν οι αδικίες και τα λάθη, και έχουν υποβληθεί από πολλές επιχειρήσεις διορθωτικά Ε9 που αφορούν τον ΕΝ.Φ.Ι.Α στις ανάλογες περιπτώσεις των λαθών.

Δυστυχώς όμως, η Αρμόδια Υπηρεσία βρίσκεται σε αναμονή οδηγιών από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να προχωρήσει στην διόρθωση των λαθών, γεγονός που δημιουργεί μεγάλα και σοβαρά προβλήματα για την συνέχιση της λειτουργίας των εν λόγω επιχειρήσεων, λόγω αδυναμίας εκδόσεων φορολογικών ενημερώσεων, αναγκαίων για την χρηματοδότηση από τις Τράπεζες και άλλους Δημόσιους Οργανισμούς, καθότι οι εφορίες απαιτούν την άμεση πληρωμή ολοκλήρου του ΕΝ.Φ.Ι.Α”.Και καταλήγει:”Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως δοθούν το συντομότερο δυνατόν, οι αναγκαίες οδηγίες προς την Αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη διόρθωση των λαθών και να εκδοθούν τα νέα διορθωτικά ποσά για τις επιχ/σεις».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.