Quantcast
Οι θέσεις Τσίπρα για την απομείωση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - enikonomia.gr
share

Οι θέσεις Τσίπρα για την απομείωση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

δημοσιεύτηκε:

Ως κεφαλαιώδους σημασίας προτεραιότητας προσδιόρισε ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας την απομείωση του χρέους και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για την απομείωση του χρέους ο πρωθυπουργός είπε ότι η ελληνική πλευρά θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή με συγκεκριμένη στρατηγική, με συγκεκριμένες και σαφείς προτάσεις. Η κυβέρνηση θα προτείνει την επιμήκυνση των πληρωμών, τη μείωση των επιτοκίων και τη μετατροπή τους σε σταθερά επιτόκια. Θα προτείνει επίσης ρήτρα ανάπτυξης αλλά και μακρά περίοδο χάριτος ώστε να υπάρξει δημοσιονομικός χώρος και να υποστηριχθεί η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους και η επενδυτική δραστηριότητα. Από την έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να επιστρέψει σε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καλύψει έτσι το χαμένο έδαφος της πενταετίας.

Για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο πρωθυπουργός είπε ότι η νέα συμφωνία προβλέπει κεφάλαια έως 25 δισ. ευρώ για να στηριχθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ίσως αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία για εξυγίανση, μια και οι προηγούμενες απέτυχαν παταγωδώς.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.