Quantcast
«Παγώνει» το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

«Παγώνει» το νομοσχέδιο με το παράλληλο πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

του Τάσου Δασόπουλου

To «πάγωμα» του νομοσχεδίου που αφορά το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης αποφασίστηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Euro Working Group, με θέμα την ολοκλήρωση των 13 προαπαιτούμενων και την έγκριση της δόσης του 1 δισ. ευρώ.
Κυβερνητικές πηγές δεν συνέδεαν ευθέως τα δύο γεγονότα και μιλούσαν για νομοτεχνικές ατέλειες, οι οποίες εντοπίστηκαν και θα πρέπει να διορθωθούν.
Η απόφαση που ελήφθη σε συνάντηση που έγινε μεταξύ του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είναι το νομοσχέδιο να παραμείνει στην Βουλή και αφού υπάρξουν οι κατάλληλες συμπληρώσεις να ψηφιστεί στις αρχές του 2016 
Ωστόσο, πληροφορίες από άτομα που είναι κοντά στην διαπραγμάτευση τονίζουν ότι υπήρξε δυσφορία και από τους δανειστές για την επίσπευση κατάθεσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου ενώ υπήρξαν ερωτηματικά και από κάποιους από τους τεχνοκράτες του Eurowoking Group. 
Επί της ουσίας, οι ενστάσεις που υπήρξαν αφορούν ότι το νομοσχέδιο όλα που κατέθεσε ι η ελληνική Κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει την έγκριση των θεσμών .
Επιπλέον υπάρχει και το πρόβλημα ότι από τις περίπου 65 πρόσθετες μικροδαπάνες το νόμου μόνο 16 είναι πλήρως κοστολογημένες

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.