Quantcast
Πατάει «γκάζι» η κυβέρνηση για το Ελληνικό - enikonomia.gr
share

Πατάει «γκάζι» η κυβέρνηση για το Ελληνικό

δημοσιεύτηκε:

της ΜΑΙΡΗΣ Ι. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 

Θέμα ημερών αποτελεί η ανακοίνωση των ονομάτων, των ανθρώπων που θα αναλάβουν να συντονίσουν το έργο της ανάπλασης του Ελληνικού.  Ουσιαστικά πρόκειται για δύο θέσεις.  Η μεν πρώτη αποτελεί εκτελεστική θέση, την οποία θα καλύψει ένας συντονιστής, όπως καταγράφεται και στα προαπαιτούμενα μέτρα που υπέγραψε η Κυβέρνηση τον Αύγουστο, με το Τρίτο Μνημόνιο .

Η δεύτερη και πιο σημαντική θέση, αφορά στην τοποθέτηση ενός γενικού συντονιστή, τον οποίο θα ορίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μάλιστα, όπως τονίζουν παράγοντες της αγοράς, η τοποθέτηση του γενικού συντονιστή  αυτόματα θα σημάνει την έναρξη του έργου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα σχέδια για το Ελληνικό έχουν ελεγχθεί από τους νομικούς συμβούλους και βρίσκονται ήδη στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος και θα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα, το πρόσωπο που θα οριστεί ως γενικός σύμβουλος.

Το επενδυτικό σχέδιο για την αξιοποίηση της έκτασης 6,2 χιλ. στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, πρόκειται να υλοποιηθεί από την Lamda Development του Σπύρου Λάτση, ο οποίος υπέγραψε από τον περασμένο Νοέμβριο σύμβαση παραχώρησης με το Δημόσιο, με τη δέσμευση να καταβάλλει εφάπαξ τίμημα 915 εκατ. ευρώ. 

Συνολικά -σε βάθος χρόνου- η Lamda Development έχει δεσμευθεί να επενδύσει ποσό ύψους 8 δισ. ευρώ, προκειμένου, όπως έχει ανακοινώσει, να δημιουργήσει έναν τουριστικό προορισμό παγκόσμιας εμβέλειας.

 Παράγοντες της αγοράς μάλιστα, υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις της Lamda Development για την πώληση των εμπορικών της κέντρων The Mall of Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos που κορυφώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, διεξάγονται με αποκλειστικό σκοπό να αποκτήσει η εταιρεία το ταχύτερο δυνατό ρευστότητα, την οποία θα χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση του έργου του Ελληνικού.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.