Quantcast
Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Προτεραιότητα η υπογραφή της σύμβασης με την Fraport - enikonomia.gr
share

Πιτσιόρλας (ΤΑΙΠΕΔ): Προτεραιότητα η υπογραφή της σύμβασης με την Fraport

δημοσιεύτηκε:

«Ξεπαγώνουν» τα projects των αποκρατικοποιήσεων των σιδηροδρόμων, των λιμένων και των αεροδρομίων από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ανωτέρω αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στους Financial Times o πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

“Πρόκειται για deals, η ολοκλήρωση των οποίων θα έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο, καθώς θα συμβάλλουν στο να παρουσιαστεί μια πολύ διαφορετική εικόνα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας”, εξηγεί ο κ. Πιτσιόρλας.

Όπως προσθέτει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, κύρια προτεραιότητα είναι πλέον η υπογραφή της σύμβασης τον Δεκέμβριο με τη γερμανική Fraport για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, έναντι τιμήματος 1,2 δισ. ευρώ.

“(Η υπογραφή αυτή) θα σηματοδοτήσει πως η Ελλάδα είναι πλέον μια σταθερή χώρα και πως ένας μεγάλος επενδυτής γερμανικής προελεύσεως δεν διστάζει να πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση στη χώρα αυτή”, σχολιάζει, επίσης, ο κ. Πιτσιόρλας.

“Η εμπειρία που έχουμε αποκομίσει από άλλες πρόσφατες επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Fraport είναι πως η κίνηση εκτοξεύεται αυτόματα στα ύψη”, προσθέτει, αναφερόμενος στα αεροδρόμια της Βουλγαρίας, η κίνηση στα οποία διπλασιάστηκε όταν τα εξαγόρασε η Fraport.

Αμέσως μετά την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ακολουθεί η πώληση του ΟΛΠ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίες, από κοινού, θα ενισχύσουν τις προοπτικές της Ελλάδας, ώστε να καταστεί η πύλη στην Κεντρική Ευρώπη για τους Ασιάτες εξαγωγείς.

“Oι τελικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τον Ιανουάριο και πιθανότατα θα είναι χαμηλές”, εξηγεί ο κ. Πιτσιόρλας.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει πως το σιδηροδρομικό δίκτυο χρειάζεται τεράστια βελτίωση, ώστε να υπάρχει προοπτική για υψηλές αποτιμήσεις.

“Αυτό που είναι σημαντικό είναι να βρεθεί ένας επενδυτής που θα είναι σε θέση να ρίξει χρήματα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των πελατών”, σημειώνει ο κ. Πιτσιόρλας.

Σε ό,τι αφορά στον ΟΛΠ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει πως οι τελικές προσφορές για το 51% του οργανισμού αναμένεται να κατατεθούν τον επόμενο μήνα.

“Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της μεταβίβασης άμεσα, με τον νέο επενδυτή να πιάνει δουλειά από τις αρχές του 2016”, σημειώνει ο κ. Πιτσιόρλας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.